PANTELINSKI SUSRETI DOBROVOLjNIH DAVALACA KRVI :: Semberija INFO ::

 

PANTELINSKI SUSRETI DOBROVOLjNIH DAVALACA KRVI


Dobrovoljni davaoci krvi iz zemlje i regiona i ove godine okupiće se u Bijeljini na tradicionalnim susretima koji će se održati od trećeg do osmog avgusta, u organizaciji bijeljinskog Društva dobrovoljnih davalaca krvi ,,Zdravlje“.
 
-Pantelinski susreti dobrovoljnih davalaca krvi, 28. po redu, okupiće u Bijeljini aktivne davaoce krvi. Pozivu se  odazvao veliki broj naših prijatelja, članova društava dobrovoljnih davalaca krvi iz Republike Srpske i Srbije, a zbog situacije oko korona virusa ove godine sa nama neće biti prijatelji davaoci krvi iz Crne Gore. Drage goste  dočekaćemo šestog avgusta, kaže predsjednik DDDK ,,Zdravlje“ Vlado Simić
 
precizirajući da će narednog dana, sedmog avgusta, raspoređeni po grupama, u vremenu od osam do 13 časova, održati akciju dobrovoljnog darivanja krvi u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu, sa kojom imaju dugogodišnju uspješnu saradnju.
 
Simić ističe zadovoljstvo da su ove tradicionalne susrete povodom slave garada, Svetog Pantelejmona, uspjeli da organizuju i u vrijeme epidemije korona virusa, a tokom susreta ispoštovaće sve preporučene mjere zaštite u borbi protiv širenja korona virusa.
 
- Bolesnici čije izlječenje, a ponekad i sam život zavisi od transfuzijskog liječenja, na žalost ne mogu čekati da epidemija prođe i da se otvore granice i zato smo prezadovoljni  brojem davalaca koji će doći i pokazati da je humanost na prvom mjestu, a nadamo se da će veliki broj davalaca biti u mogućnosti da daruje krv, što je potvrda da je njihovo zdravstveno stanje dobro. Ispoštovaćemo sve preporučene mjere zaštite, ističe Vlado Simić.
 
Domaćini će, nakon sprovođenja akcije darivanja krvi, za koju očekuju da će biti uspješna,  drage goste voditi u obilazak grada, a posjetiće Banju Dvorove, Etno selo ,,Stanišići“, ,,Semberski salaš“ i  manastir Svetog Vasilija Ostroškog.  Gosti i domaćini će nakon ručka u sali crkve u Dvorovima nastavili druženje uz muziku u motelu ,,Neno“.
 
Semberija info