JOŠ JEDAN DAN DO ULIČNE TRKE U BIJELjINI: ATLETIKA SE VRAĆA U BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDAN DAN DO ULIČNE TRKE U BIJELjINI: ATLETIKA SE VRAĆA U BIJELjINU


Za jedan dana Bijeljina će biti domaćin Međunarodne ulične trke „Bijeljina 2024“. Tehnički organizator ove sportske manifestacije je Atletski klub „Akademac“ a trka predstavlja nastavak prekinute tradicije održavanja ulične trke povodom Dana grada Bijeljina. Trka je osmišljena tako da pruži priliku različitim uzrasnim kategorijama da potrče gradskim ulicama: od vrtićkog (50 metara), osnovnoškolskog (100-400m), srednjoškolskog uzrasta (400 metara) pa do seniorske trke (pet kilometara). Zainteresovani građani, rekreativci imaće priliku da učestvuju na Trci zadovoljstva („Fun run“) u dužini od 2,5 kilometara.



-Start svih trka će biti u pješačkoj zoni odnosno Ulici Patrijarha Pavla. U periodu od 14 do 16 časova na ovom mjestu će biti otvoren prijavni centar gd‌je će se takmičari prijavljivati i preuzimati startne brojeve. U periodu između 16 i 17 časova održaće se najveći broj trka mlađih uzrasta da bi u 17 časova počela glavna trka (5km) i trka zadovoljstva (2,5km). Staza koja će se trčati gradskim ulicama duga je 2,5 kilometra tako da će rekreativci trčati jedan a takmičari dva kruga. Prijavljeno je 350 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Kenije što je zadovoljavajući broj obzirom da se isti dan održava nekoliko sličnih atletskih takmičenja, od sarajevskog polumaratona do nekoliko uličnih trka u Srbiji i Hrvatskoj“, izjavio je Aleksandar Savić direktor Međunarodne ulične trke „Bijeljina 2024“ dok je Miodrag Marjanović, član Organizacionog odbora ove manifestacije i trener AK „Akademac“ istakao da će u ned‌jelju u Bijeljinu stići zvučna imena iz regionalne atletike koji će na taj način podići značaj ove atletske manifestacije.

Kako su organizatori istakli, postoji namjera da ova ulična trka postane tradicionalna te da se u narednom periodu ova staza certifikuje kao preduslov da se u Bijeljini u budućnosti održavaju atletske trke višeg ranga.



-Zahvalni smo ljudima iz Atletskog kluba „Akademac“ koji su izašli sa inicijativom da se reaktivira bijeljinska ulična trka. Gradska uprava Grada Bijeljina je sa zadovoljstvom podržala ovu manifestaciju, kao što uostalom i podržavamo slične sportske događaje i trudićemo se da ova trka živi i u narednim godinama te da se održava u okviru obilježavanja Dana grada, dakle, uvijek oko 24. septembra“, rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

U trci zadovoljstva i glavnoj trci atletičari će trčati ulicama Patrijarha Pavla, Vuka Karadžića, Nikole Tesle, Srpske vojske, Potporučnika Smajića, Galac, Karađorđevom, Vojvode Stepe i Meše Selimovića.