GRADSKA UPRAVA: POČELA EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: POČELA EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI


Gradski Odsjek za lokalni i ekonomski razvoj i evropske integracije, u saradnji sa 18 sponzora i partnera, po sedmi put organizuje brojne aktivnosti u okviru Evopske sedmice mobilnosti, u periodu od 16. do 22. septembra. Ovogodišnja tema je “Zajednički javni prostor”, a ova aktivnost podstiče gradove na uvođenje i promovisanje aktivnih načina kretanja i alternativnih prevoznih sredstava. Šef Odsjeka Ankica Todorović je pojasnila da su planirane aktivnosti koje obuhvataju anketiranje građana, podizanje svijesti o potrebi i značaju urbane mobilnosti, revijalnu vožnju biciklima “20ka za zdravlje”, rolerijadu “ZaRolaj”, fitnes na otvorenom za odrasle, igre bez granica za djecu sa poteškoćama i bez teškoća u razvoju “Mogu i ja”, radionicu za učenike osnovnih škola o sigurnom, aktivnom kretanju, monitoring protoka saobraćaja, kao i otvaranje centra grada za pješake u večernjim satima i cjelodnevno zatvaranje centra grada za automobilski saobraćaj 22. septembra, na svjetski Dan bez automobila.

-Kroz brojne sedmodnevne aktivnosti, biće promovisano bezbjedno pješačenje i vožnja bicikla, te korist koju ovakav vid kretanja ima na naše zdravlje i životnu sredinu”, naglasila je Todorovićeva. Savjetnik gradonačelnika, Radoslav Ostojić zahvalio se Odsjeku za lokalni i ekonomski razvoj i evropske integracije što su pripremili sadržajan program za građane, kao i partnerima i sponzorima.








-Grad Bijeljina se u prethodnom periodu trudio da ulaže u različite javne prostore, jer smatramo da je izuzetno važno za naš grad. Naročitu pažnju ćemo i u budućem periodu posveti izgradnji biciklistikčih staza, a trenutno je u izradi strategija razvoja biciklističkog saobraćaja. Sve to radimo sa ciljem da naš grad bude zdravija i zelenija sredina, po mjeri građana”, rekao je Ostojić.