Gradska boračka organizacija Bijeljina: Položeni vijenci i cvijeće :: Semberija INFO ::

 

Gradska boračka organizacija Bijeljina: Položeni vijenci i cvijeće


Danas Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježava svoju krsnu slavu ,,Sveta tri Jerarha''', „Dan boračke organizacije“ i „31 godinu BORS-a“.


 
Prema programu svečanosti, u 12 časova položeni su vijenaci i cvijeće na spomenik na centralnom trgu u Bijeljini, a u Svadbenom salonu velikog „Ekskluziva“ planirano je lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.


 
-Drago mi je da vidim da se danas okupio veliki broj boraca i ovo je prilika da se poklonimo svim našim saborcima koji su izgubili svoje  živote, stavrajući Republiku Srpsku i vidim da nas još uvijek ima u dovoljnom broju, spremnih da čuvamo našu Republiku Srpsku. Ponosni smo na našu Otadžbinu i spremni smo da je branimo i da je nedamo nikakvom stranom faktoru da je urušava. Naša je sveta obaveza da njegujemo tradiciju i tekovine rata'', poručio je, na polaganju vijenaca, Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije Bijeljina, potvrđujući da status boraca i njihovih porodica u Republici Srpskoj još uvijek nije na zavidnom novou.


 
-Jasno je da ima problema, ali mi ćemo se truditi, koliko god možemo, da radimo na poboljšanju statusa boraca i njihovih porodica'', rekao je Midrag Stevanović.
 
Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, podsjetio je da se danas tradicionalno obilježava Dan boračke organizacije, Dan boraca, te krsna slava Gradske boračke organizacije Bijeljina – Sveta tri Jerarha.


 
-Tradicionalno, prije svake slične svečanosti, mi prvo dođemo ovdje da položimo vijence i poklonimo se sjenima onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske. Mi – borci i pripadnici policije smo krvlju i dijelovima tijela stvorili Republiku Srpsku. Naša je obaveza da njegujemo tradiciju i sjećanja na sve poginule borce i čuvamo RS'', kategoričan je bio Radan Ostojić. 
 
(Semberija info)