U SAMOM CENTRU BIJELjINE: Stanari ,,Superete'' koriste vodu iz cisterne :: Semberija INFO ::

 

U SAMOM CENTRU BIJELjINE: Stanari ,,Superete'' koriste vodu iz cisterne


U samom centru Bijeljine, mnogim prolaznicima pažnju privlači cisterna gradskog vodovoda.
Naime, stanari koji žive u tzv. ,,Supereti'' primorani su da koriste vodu iz cisterne, jer voda, koja je u sistemu u njihovoj zgradi, nije za upotrebu.

To je za portal Semberija info potvrdio i predsjednik Zajednice etažnih vlasnika ,,Superete'' Amir Redžepović, precizirajući da su prve analize potvrdile da voda u sistemu u zgradi nije iz gradskog vodovoda, niti je hlorisana.

-Naravno, da kao takva i nije uopšte za upotrebu. Po nalogu Tužilaštva Bijeljina, uzeti su uzorci i prve analize su potvrdile da u vodi ima bakterija. Čekaju se dalje analize koje obavljaju instituti za kontrolu u ,,Vodovodu i kanalizaciji'' u Bijeljini i u Zvorniku. Juče su nam dolazili i predstavnici inspekcija, jer je ovo ozbiljan problem. Dok čekamo detaljnije rezultate, moramo koristiti vodu iz cisterne, jer je najvažnije sačuvati zdralje naših stanara'', decidan je Amir Redžepović.

Da se svi stanari moraju ponašati shodno novonastaloj situaciji, potvrđuje i upozorenje na oglasnoj tabli u zgradi, da voda nije za upotrebu.

-To što se sada dešava, riješiće se, ali je najveće pitanje od kada ta voda nije za upotrebu i koliko dugo smo mi koristili takvu vodu'', kazala je za portal Semberija info jedna od stanara ,,Superete'', naglašavajući da su svi stanari šokirani i jako zabrinuti.

(Semberija info)