Dodjeljene diplome i zahvalnice :: Semberija INFO ::

 

Dodjeljene diplome i zahvalnice


Na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je u zgradi Centra za visoko obrazovanje organizovana 16. po redu promocija i dodjela diploma.



 Ovom prilikom dodjeljene su diplome  diplomiranim ekonomistima, magistrima i masterima ekonomije. Takođe, danas su  uručene i plakete najboljim studentima, kao i zahvalnice poslovnim saradnicima fakulteta.


 
-Ovo je jedna izuzetna generacija, jer iz ove ali i iz prethodne dvije imali smo najbolje prosjeke studenata za svih 30 godina koliko postojimo. Pokazali su veoma dobre rezultate i mi smo odlučili da naše najbolje studente zadržimo i zaposlimo na Fakultetu poslovne ekonomije kao astistente, da oni nastave svoj akademski i naučni rad. Današnjoj promociji prisustvovalo je i troje kolega koji su najbolji u svojim generacijama i koji su ostali da rade kao asistenti“, istakla je profesor dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ovom prilikom se zahvalila poslovnim partnerima fakulteta, Adiko banci, Advokatskoj kancelariji „Stevanović, kao i kompaniji „Blic net“ koji su nagradili najbolje studente.
 

Takođe, Petrovićeva je ovom prilikom podsjetila da ove godine obilježavaju 30 godina postojanja i najavila da će se 23. juna ove godine održati 11. po redu konferencija „Ekon biz“ na temu „Uticaj geopolitičkih promjena na nacionalnu ekonomiju“.

Sandra Milić, student master studija na smjeru Međunarodna ekonomija istakla je da put do diplome bio veoma dug, naporan i težak ali da se isplatilo.

-Fakultet poslovne ekonomije je izuzetno divan fakultet, a svim budućim studentima preporučujem da ga upišu, jer su ovdje velike mogućnosti. Trenutno sam pripravnik i fakultet mi je veoma pomogao u nastavku moje karijere, jer ga odrađujem zahvaljujući njihovoj saradnji sa jednom kompanijom iz Bijeljine. Mnogo divnih ljudi i profesora sam upoznala tokom studiranja na ovom fakultetu“, rekla je Milićeva.
 

Srećko Ilić, student  master studija na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini  rekao je da je na ovom fakultetu završio osnovne studije, te da je nakon završenih osnovnih studija ostao da radi na fakultetu kao asistent iz oblasti Informacionih nauka - društveni aspekti.
 

-Na Univerzitetu me je zadržala ljubav prema ovom poslu koji danas radim, a to znaju svi koji me poznaju. Uvijek sam volio da pomažem drugima.  Sve  predmete koje ja bolje znam trudio sam se da objasnim i da im približim što više mogu. Imao sam sreću da se to nastavi i sada. Ljubav prema svojoj zemlji i narodu me je zadržala ovdje, najljepše je ovdje živjeti. Mladima bih poručio da se trude, da bi mogli postići nešto u životu, te da se bave poslom koji vole i da ostanu ovdje da žive i rade kako bi doprinjeli svom narodu i društvu“, zaključio je Ilić.

Semberija info