PU BIJELjINA: POŠTUJTE OGRANIČENjE BRZINE :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: POŠTUJTE OGRANIČENjE BRZINE


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su  predstavljeni rezultati rada pripadnika Ministarstva ostvareni tokom aprila 2023. godine. Ukupno stanje bezbjednosti tokom analiziranog perioda na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina ocjenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić iznio je podatak o 77 evidentirana krivična djela počinjena tokom analiziranog perioda gdje je nadležnim tužilaštvima podneseno 63 izvještaja protiv 72 lica. Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela izvršenih tokom aprila 2023. godine iznosi preko 92%.

Javni red i mir tokom aprila 2023. godine narušen je 23 puta što je za 44% manje u odnosu na isti period 2022. godine. Protiv 33 počinioca podnesena su četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 19 prekršajnih naloga. Na području koje operativno pokriva PU Bijeljina u analiziranom periodu je evidentirano jedno lice afroazijskog porijekla što je bitno smanjenje u odnosu na 18 migranata koji su evidentirani tokom aprila prošle godine.

Po pitanju saobraćajnih nezgoda, u aprilu 2023. godine evidentirano je njih 86. Od tog broja, 32 saobraćajne nezgode bile su sa povrijeđenim licima, 23 sa lakšim i devet sa teškim tjelesnim povredama. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je izgubilo život. Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama desio se na urbanom području grada Bijeljina a najugroženiji, u skoro 50% slučajeva, bili su vozači dvotočkaša – motociklisti i biciklisti. Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina kretanja vozilom, nepropisno odstojanje, te vožnja pod dejstvom alkohola. Najveći broj saobraćajnih nezgoda su prouzrokovali vozači starosne dobi od 21 do 30 godina. Tokom analiziranog perioda evidentirano je 1443 prekršaja, izdat je 1151 prekršajni nalog,122 vozača je isključeno iz saobraćaja od čega 109 zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Devet vozila je isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

-Povodom nedavnih dešavanja u osnovnoj školi u Beogradu, PU Bijeljina je osnažila prisustvo u osnovnim školama na području naše operativne zone odgovornosti kroz projekat „Školski policajac“. Pored toga, intenzivirali smo prisustvo naših pripadnika kako u samim školama tako i u zonama oko škola“, rekao je načelnik PU Bijeljina, Stjepan Terzić.

(Semberija info)