Od sutra regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Od sutra regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 25.05. do 28.05.2023. godine sprovodiće se regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača ,,dvotočkaša“( vozača bicikla, mopeda, lakih motocikla, motocikla i vozila potkategorije ,, B1“). Akcija usmjerena na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola sprovodiće se u periodu od 25.maja do 28.maja tekuće godine.
 
Od početka godine do danas na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je osam  lica smrtno stradalo i 22 nezgode sa težim tjelesnim povredama. U ovim nezgodama devet vozača ,,dvotočkaša“ je zadobilo teže tjelesne povrede ( četiri vozača bicikla, jedan vozač mopeda i četiri vozača motocikla). Vozači pod dejstvom alkohola su prouzrokovali 44 saobraćajne nezgode ili 13% od ukupnog broja nezgoda.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćane propise i pravila, kako bi svi zajedno dopineli boljem stanju bezbjednosti saobraćaja.