AGRARNI FOND: NASTAVLjAMO SA RURALNIM RAZVOJEM SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

AGRARNI FOND: NASTAVLjAMO SA RURALNIM RAZVOJEM SEMBERIJE


Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević, naglasio je da će dinamika utroška novih dva miliona KM od Kompenzacionog fonda Vlade Republike Srpske, teći po osnovu zahtjeva Sajeta mjesnih zajednica.

-Na sjednici Skupštine grada usvojili smo odluku da 1, 9 miliona KM bude utrošen za asfaltiranje, a 100. 000 KM za uličnu rasvjetu. Moram podsjetiti da  u prvom krugu ruralnog razvoja, nismo stigli da postavimo asfalt u 17 mjesnih zajednica i oni će biti prioritet u ovom drugom krugu realizacije projekta. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević i ja, ponovo ćemo održati sastanak sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica, uz dostavljene prijedloge članova savjeta i zapisnike sa njihovih sastanaka”, rekao je Lazarević. On je dodao da su svi prethodno urađeni radovi, izvršeni po osnovu zahtjeva Savjeta mjesne zajednice.

-Ovaj projekat je izuzetno značajan za ruralni razvoj i sve je rađeno je po propisima. Ono što je takođe bitno reći je, da se sva politička nadmudrivanja i zluradi komentari zaborave, a putevi i rasvjeta koji se rade ostaju i godinama posle nas. Takođe, jasno je da ova aktivnost posvećena ruralnom razvoju Semberije, nije bila, niti je političkog karaktera, a u prilog ide činjenica da se implementirala i implentiraće se nakon predizbornih skupova”, rekao je Lazarević.

(Semberija Info)