SKUPŠTINA GRADA: ZAVRŠENA SJEDNICA, USVOJENE SVE TAČKE DNEVNOG REDA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: ZAVRŠENA SJEDNICA, USVOJENE SVE TAČKE DNEVNOG REDA


Odbornici Skupštine grada usvojili su, kako je prethodno i najavljeno,  svih 47 tačaka dnevnog reda, a prema riječima predsjednika Skupštine Aleksandra Đurđevića, jedna od najznačajnijih je usvajanje odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu grada u izbjegličkom naselju “GTC”. Radi se o 35 stambenih zgrada sa ukupno 140 stanova čiji su korisnici izbjegla i raseljena lica iz ugrožene kategorije, koja nemaju riješeno stambeno pitanje.

- Svi stambeni objekti su upisani kao vlasništvo grada, bez tereta su i bilo kakvih ograničenja u pogledu raspolaganja, a privatizacija stanova vrši se otkupom u skladu sa Zakonom o privatizaciji državnih stanova”, rekao je Đurđević i naglasio da će se, kao i u prethodnom periodu, usvajati sve odluke koje su u interesu građana. On je istakao da je usvojena i odluka o korištenju sredstava  od kompenzacionog fonda kojim će novih dva miliona KM, biti uložena u semberska sela.

-Kao i u prethodnom periodu, sve će biti urađeno u skladu sa prijedlogom Savjeta mjesnih zajednica”, rekao je Đurđević. Na sjednici je usvojena i omladinska politika, kao i nekoliko izvještaja i informacija, te odluka imovinsko- pravne prirode. Sjednici nisu prisustvovali gradonačelnik Ljubiša Petrović ni predstavnici Gradske uprave.

(Semberija Info)