Gradska boračka organizacija: Podijeljeno 258 pečenica :: Semberija INFO ::

 

Gradska boračka organizacija: Podijeljeno 258 pečenica


Tradicionalno, kao i svake godine na Tucindan, dva dana uoči Božića, u Gradskoj boračkoj organizaciji  podijeljeno je 258 pečenica za demobilisane borce Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije, kaže da je, uz saradnju sa Gradskom upravom, obezbijeđeno 258 pečenica za sve kategorije demobilisanih boraca, učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Ovo je jedan vid pomoći najugroženijoj boračkoj populaciji. Izuzetno je važno da pokažemo i to da  nismo zaboravili sve one koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske. Uvijek sam za to da što više demobilisanih boraca dobije pečenice. Neki su ih dobili prošle godine, neki ranijih godina. Ima puno onih koji očekuju pečenicu i kojima je pečenica potrebna. To je  izuzetno veliki broj ljudi i razumljivo je da ne možemo pomoći svima njima. Krajem godine, uz podršku Gradske uprave,  za 1.200 demobilisanih boraca podijeljeno je po 100 KM, te je i to jedan od načina da im omogućimo obilježavanje nastupajućih praznika. Grad Bijeljina jedan je od gradova koji najviše pomaže boračku populaciju”, istakao je Stevanović.



Mladen Marić, ispred Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu u Gradskoj upravi Bijeljina, izjavio je da je za podjelu božićnih pećenica iz gradskog budžeta izdvojeno oko 50.000 KM.

“Iz godine u godinu se trudimo da povećamo broj božićnih pečenica, imajući u vidu težak materijalni položaj naše boračke populacije. U prošloj godini smo podijelili 220 božićnih pečenica, sada za 38 više. Određeni broj pečenica podijeljen je i udruženjima proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kako bi svojim članovima podijelili pečenice. Želimo da i te porodice najveći hrišćanski praznik  provedu u miru, zdravlju i veselju”, izjavio je Marić.


Semberija Info - Lj. Ljubojević