JZU BOLNICA "SVETI VRAČEVI" BIJELjINA - POSJETA DELEGACIJE ŽENEVSKE BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA "SVETI VRAČEVI" BIJELjINA - POSJETA DELEGACIJE ŽENEVSKE BOLNICE


Bijeljinsku bolnicu danas je posjetio zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje Thomas Vogel, direktor projekta za Odjeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi. On je zajedno sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, i najbližim saradnicima obiš aoodjeljenja, službe, operacioni blok, angio salu i urgentni blok gdje se upoznao sa organizacijom rada u našoj zdravstvenoj ustanovi. U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer Projekta jačanja sestrinstva u BiH. Nakon obilaska, održan je sastanak na kojem su razmatrani modaliteti buduće saradnje sa švajcarskom Univerzitetskom klinikom i Bolnicom u Bijeljini.


 
Thomas Vogel istakao je da je veoma impresioniran onim što je danas imao prilike da vidi u našoj zdravstvenoj ustanovi.
 
- Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam. Koliko sam imao prilike da vidim, posjeduje savremenu medicinsku opremu, ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova zahvaljujući dobrom rukovođenju, rekao je g-din Vogel.
 
Prof. dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice „Sveti Vračevi“ zahvalio se na današnjoj posjeti i istakao da je ovo samo početak buduće saradnje.


 
-Bijeljinska bolnica, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije - IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama širom svijeta, a Ženevska Univerzitetska bolnica (HUG), gdje je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji preko 13.000 zaposlenih je mjesto gdje se može puno vidjeti i naučiti, istakao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.