SKUPŠTINA GRADA: USVOJENA ODLUKA O FINANSIJSKOJ POMOĆI TOPLANI :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: USVOJENA ODLUKA O FINANSIJSKOJ POMOĆI TOPLANI


Na drugoj vanrednoj sjednici Skupštine Grada, sa samo jednom tačkom dnevnog reda, jednoglasno je usvojen Prijedlog odluke o odobravanju novčanih sredstava Gradskoj toplani u iznosu od oko 610. 000 KM. Riječ je o iznosu koji Toplana duguje dobavljaču, a odluka stupa na snagu narednim danom od objavljivanja u Službenom glasniku prema amandmanu koji je uložio predsjednik Skupštine  Aleksandar Đurđević. 

-Pored usvajanja ovog prijedloga odluke, usvojena su i dva zaključka. Prvi se odnosi na pomoć za „Vodovod i kanalizaciju“ i „Banju Dvorovi“, koji takođe imaju finasijske probleme koje treba hitno riješiti. Drugi zaključak se odnosi na Gradsku toplanu, da uz izvještaj o radu preduzeća dostave plan mjera za restruktuiranje preduzeća“, rekao je Đurđević. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao da „iako odbornici imaju različita politička shvatanja, nisu dozvolili da to utiče na građane, te su postavili interese naroda i radnike Toplane iznad svakog drugog interesa“.


-Na ovaj način, izbjegnut je stečaj preduzeća, ali i plaćanje zatezne kamate, koja bi iznosila oko 200.000KM“, rekao je Petrović.

Semberija info