STRANKA DEMOKRATSKE SRPSKE SEMBERIJA - MIĆO MIĆIĆ :: Semberija INFO ::

 

STRANKA DEMOKRATSKE SRPSKE SEMBERIJA - MIĆO MIĆIĆ


Umjesto političkih svađa, zagovaramo  dogovor i napredak

Nakon što smo prije dva mjeseca raspisali vanredne unutarstranačke izbore, 17. juna ove godine organizovali smo i izbornu skupštinu SDSS – Mićo Mićić, izjavio je na konferenciji za štampu Predrag Jović, novoizabrani predsjednik ove političke stranke, istakavši da je osnovni cilj djelovanja ove političke partije okupljanje oko Semberije i Republike Srpske.

„Razlog raspisivanja vanrednih izbora bila je smrt predsjednika stranke  Miće Mićića, tako da smo i po Statutu bili obavezni da organizujemo vanredne izbore. U međuvremenu je jedan broj članova odlučio da napusti  stranku koju smo zajedno stvarali od samog početka. Ne treba posebno naglašavati da je bilo bolje da ostanemo u istom timu, u kojem su i ovi koji su otišli stasavali kao političari i osvojili mandate na račun Stranke demokratske Srpske Semberija - Mićo Mićić“, izjavio je Jović naglasivši da je nekolicina članova odlučila da krene drugim putem i da namjeravaju da formiraju novu političku partiju. On je pojasnio da su u pitanju odbornici Mladen Petrović, Ivana Stanišić i Danijel  Perić, te narodni poslanik Darko Mitrić.

„ Na Izbornoj skupštini, održanoj 17. juna, izabran sam za predsjednika stranke, Drago Stajić je izabran za zamjenika predsjednika stranke. Izabrali smo dva potpredsjednika, gospođu Branku Savčić i Slavišu Savića. Predsjednik Skupštine stranke je Jovan Gajić, dok je za zamjenika predsjednika Skupštine izabran Branislav Andrić.

U Predsjedništvo stranke, osim pobrojanih članova, biće izabran Milorad Sofrenić, Dragiša Marjanović i Jovan Gajić“, izjavio je Predrag Jović, naglasivši da je ova stranka osnovana na idejama patriotizma i lokalpatriotizma.
„I dalje ćemo se boriti za razvoj i okupljanje zdravih snaga na političkoj sceni. Od početka smo opredijeljeni za sabornost i saradnju sa svim strankama koje žele dobro Semberiji i Republici Srpskoj. Uvjereni smo da je samo tako moguće postići napredak, umjesto trenutne situacije, koja je puna sukoba i nepovjerenja, vrijeđanja i iznošenja neistina. Svjesni smo da se moramo okupiti oko zajedničkih nacionalnih i ekonomskih tema. Ukoliko ostanemo podijeljeni, nećemo ništa napraviti. Svi oni koji misle da će Republiku Srpsku jačati izazivanjem međusrpskih razdora,  neka im je na čast, ali mi nećemo ići tim putem, niti ćemo učestvovati u političkom rijalitiju koji je trenutno na sceni“, naglasio je Predrag Jović.

Cilj Stranke demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić je da učestvuje na narednim opštim izborima sa svojom listom, ali će razgovarati i sa drugim partijama koje će baštiniti ideju saradnje i napretka“, istakao je Jović, naglasivši da ova stranka ostaje u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“, sve dok bude dogovora oko zajedničkih projekata. 

Semberija info