POLjOPRIVREDNA I MEDICINSKA ŠKOLA: STRUČNO PREDAVANjE UČENICIMA MEDICINSKE ŠKOLE NA TEMU “KOMUNIKACIJA” :: Semberija INFO ::

 

POLjOPRIVREDNA I MEDICINSKA ŠKOLA: STRUČNO PREDAVANjE UČENICIMA MEDICINSKE ŠKOLE NA TEMU “KOMUNIKACIJA”


Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obilježava 12. maja, Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare, u saradnji sa Poljoprivrednom i medicinskom školom, organizovali su stručno predavanje i radionice za učenike medicinske škole na temu “Komunikacija”. Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Biljana Zarić istakla je da se kroz ovakve aktivnosti pripremaju buduće medicinske sestre i tehničare, za izazove koji njihov poziv nosi.

-Ove godine smo upisali veći broj odjeljenja, odnosno, tri odjeljenja medicinskih tehničara i jedno odjeljenje farmaceutskih tehničara. Inače, Poljoprivredna i medicinska škola ima potpisane ugovore sa Domom zdravlja i Bolnicom “Sveti vračevi” za obavljanje praktične nastave, a naša dugogodišnja saradnja je odlična”, rekla je Zarićeva. Predsjednik Saveznog udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Tatjana Perić pojasnila je da je tema radionice koju su pripremili za učenike Poljoprivredne i medicinske škole, komunikacija, jer je to, kako je naglasila, “ jedna od najvažnijih karika u pružanju zdravstvenih usluga”.



-Kroz radionicu ih upoznajemo sa čim se medicinske sestre i tehničari susreću u radu, a svakako da ono što je jedna od izuzetno važnih poruka stručnog predavanja, da u odnosima medicinska sestra pacijent, najvažniji empatija i sve profesionalne vještine koje treba da primijene u pružanju zdravstvene njege”, rekla je Perićeva.
 
Semberija info