ZAKUPCI NA ATC-u TRAŽE ISTA PRAVA ZA SVE :: Semberija INFO ::

 

ZAKUPCI NA ATC-u TRAŽE ISTA PRAVA ZA SVE


Zakupci poslovnih prostora u višenamjenskoj hali na Agrotržnom centru "Knez Ivo od Semberije" jutros su održali protest zbog zabrane rada. Razlog njihovog protesta leži u dvostrukim standardima nadležnih institucija zbog kojih su neki trgovci onemogućeni da privređuju dok drugi mogu nesmetano da rade. 

Protestu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović koji je pojasnio postojeću situaciju i upoznao prisutne sa mjerama koje je Kabinet gradonačelnika po ovom pitanju do danas preduzeo.



- Prošle sedmice, 22. marta, naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjen je rad, između ostalih i trgovačkih radnji na prostoru Republike Srpske. Dva dana kasnije, dozvoljen je rad trgovinama prehrambenih proizvoda. Međutim, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske donosi na zahtjev TC "Oktan" i "FIS" doo odluku kojom se dozvoljava rad ovih tržnih centara i na planu trgovine odjećom, obućom, alatima, namještajem i bijelom tehnikom. Ovdje na ATC-u u Bijeljini svjedočimo selektivnosti takve odluke Ministarstva jer, dok veliki tržni centri mogu da rade vi ne smijete! Mi, ispred Gradske uprave Grada Bijeljina tražimo da u mjerama suzbijanja ove zle epidemije isti tretman imaju svi građani Bijeljine," rekao je Gradonačelnik Petrović.

Tokom jučerašnjeg dana Gradski štab za vanredne situacije, sa ciljem razjašnjavanja trenutne situacije obratio se dopisom Republičkom štabu za vanredne situacije. Ukoliko u toku današnjeg dana ne stigne nikakav odgovor, Gradonačelnik Ljubiša Petrović je izjavio da će lično otići do Banja Luke i sa nadležnima za ovaj problem pokušati naći rješenje istog.

- Moj primarni cilj je borba za ista, jednaka prava svih građana Bijeljine i na tom putu vi možete računati na moju podršku i pomoć," zaključio je Gradonačelnik.

Semberija info - I. Gutić