Ambasada Slovačke Republike donosi ukuse Slovačke u Bijeljinu :: Semberija INFO ::

 

Ambasada Slovačke Republike donosi ukuse Slovačke u Bijeljinu


Ambasada Slovačke Republike najavljuje uzbudljiv dan kulturne razmjene i gastronomskog užitka, kada će građani Bijeljine moći uživati u jedinstvenom spoju slovačke tradicije i ukusa. U okviru ,,Dana slovačke kulture", u saorganizaciji s Gradom Bijeljina, održaće se nastup poznatog slovačkog folklornog ansambla Magdalénka, u Centru za kulturu ,,Semberija".

Uz vesele ritmove tradicionalnih plesova ansambla Magdalénka, posjetioci će uživati u brojnim autentičnim slovačkim delicijama. Od najfinijih sireva Agrofarme Červený Kameň do slasnih suhomesnatih proizvoda firme Tauris, tradicionalnih slovačkih slastica, pa sve do poznatih slovačkih pića – događaj obećava nezaboravno iskustvo za sva osjetila.

Ambasador Slovačke u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Roman Hlobeň, izražava svoje oduševljenje: ,,Ovo okupljanje nije samo proslava slovačke kulture - ono je most između naših dviju zemalja, koji povezuje ljude kroz zajednička iskustva, bilo putem umjetnosti, gastronomije ili poslovnih prilika. Pozivamo građane Bijeljine da nam se pridruže na ovom putovanju otkrivanja i prijateljstva."
U Centru za kulturu ,,Semberija" će 19. septembra biti prikazan slovački nagrađivani film ,,Učiteljica", te 20. septembra najnovija komedija ,,Nikad ne reci nikad".  Na sva dešavanja je ulaz besplatan, a filmovi su titlovani na lokalni jezik.
 
Datum i mjesto
17. septembar u 18:30h sati  - nastup folklornog ansambla Magdelénka,
velika sala Centra za kulturu ,,Semberija"
17. septembar  u 18 časova kušanje slovačkih proizvoda
Prostor ispred velike sale Centra za kulturu ,,Semberija"
19. septembar  u 19 časova film ,,Učiteljica," žanr: komedija, proizvodnja 2016.
velika sala Centra za kulturu ,,Semberija"
20. septembar  u 19 sati film ,,Nikad ne reci nikad, " žanr: komedija, proizvodnja 2023. godina
velika sala Centra za kulturu ,,Semberija"