Gradovi :: Semberija INFO ::

 

16. SEPTEMBRA POČINjE SEDMICA MOBILNOSTI


U periodu od 16. do 22. septembra ove godine Bijeljina će ponovo ići u korak sa Evropom zahvaljujući „Evropskoj sedmici mobilnosti“, tokom koje će biti aktuelna kampanja predstavljanja alternativnih mogućnosti prevoza sa akcentima na zaštiti životne sredine i očuvanju ljudskog zdravlja.

Zvanično otvaranje ove manifestacije počinje u ponedeljak, 16. septembra, u 11.00 časova, konferencijom za novinare na Trgu kralja Petra I Karađorđevića. Nakon toga, do 13.00 časova  slijede ulično anketiranje građana i aktivosti u cilju podizanja svijesti građana o potrebi postojanja kvalitetne i ekološki prihvatljive urbane mobilnosti.



Svakog dana „Evropske sedmice mobilnosti“ Ulica Vuka Karadžića će u periodu od 17.00 do 23.00 časa biti zatvorena za saobraćaj motornim vozilima i pretvorena u pješačku zonu, osim u nedjelju, 22. septembra, kada će na snazi biti cjelodnevno zatvaranje ove ulice za saobraćaj.

Tokom trajanja ove sedmodnevne manifestacije, građanima će biti predstavljeni brojni i raznovrsni sadržaji - radionica za učenike osnovnih škola koju će voditi učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ koji pohađaju saobraćajnu sekciju sa ciljem edukacije osnovaca o saobraćaju, monitoring protoka saobraćaja, fitnes na otvorenom za odrasle, „Igre bez granica“ prilagođene djeci sa i bez poteškoća u razvoju, tradicionalna aktivnost pod nazivom „zaROLAJ“ (vožnja na rolerima, trotinetima i skejtbordovima za djecu od 4 do 12 godina), te biciklistička vožnja „20ka za zdravlje“.

Svi potencijalni učesnici u vožnji „zaROLAJ“ svoju prijavu mogu realizovati putem sljedećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVQywaK2yESDIIc4zUf4Jd-o-jBLXGi0K357XkbiIGk5wCJA/viewform , dok se ljubitelji vožnje biciklom za „20ku za zdravlje“ mogu prijaviti na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEIIDCw6BsUoN5AwpicYBW-yqmiuOSVuH5D-kShR2bGtZrSw/viewform