Ne morate biti bogati i moćni da biste pomogli drugima :: Semberija INFO ::

 

Ne morate biti bogati i moćni da biste pomogli drugima


Naše udruženje ima za cilj pružanje pomoći i podrške zajednici u kojoj djelujemo. Kroz svoje programske inicijative nastojimo ostvariti pozitivne promjene i doprinijeti boljem svijetu oko nas, izjavila je Tatjana Berberović, predsjednik Udruženja građana “Pegaz” iz Bijeljine na današnjoj konferenciji za štampu u Centru za kulturu “Semberija” Bijeljina, predstavljajući ciljeve i aktivnosti ovog udruženja.

“Bez obzira na veličinu našeg udruženja, želimo naglasiti da svaka osoba može biti filantrop. Ne morate biti bogati ili moćni da biste pomogli drugima. Filantropija je u životnom stilu, u raširenim rukama i otvorenom srcu. Može se reći da su filantropi ambasadori koji promovišu čovjekoljublje”, istakla je Tatjana Berberović, naglasivši da “Pegaz” kroz programske inicijative želi ostvariti neke pozitivne društvene promjene i poboljšati svijet u kojem živimo.

Ambasadori čovjekoljublja, koji su zaslužni za pokretanje ovog udruženja i koji su svoje znanje i vrijeme nesebično stavili na raspolaganje su: Natalija Cimeša, Aleksandar Bugarinović, Tatjana Berberović, Mladen Cimeša, Svjetlana Tomić, Bojan Sarić, Zoran Brkić, Milan Nikolić, Radiša Petrović, Nermin Zejnilović, Žarko Stevanović, Želimir Tešić i Miroslav Mića Vujanović. 

“Svi dolazimo iz različitih profesija i ta činjenica predstavlja ogromnu prednost zbog umrežavanja, učenja jednih od drugih i dijeljenja ideja, kao i boljeg uvida u problematiku društva iz perspektive različitih profesija”.
Što se tiče ciljeva i aktivnosti koje će ovo udruženje realizovati u narednom periodu, istakla je Tatjana Beberović, na prvom mjestu je doprinos društvenom napretku, pružanje pomoći u hitnim situacijama, podrška istraživanju i inovacijama, te podizanje svijesti i promjena stavova.

“Naše ciljeve ćemo ostvarivati kroz organizovanje kampanja i projekata usmjerenih ka pružanju pomoći i podrške onima kojima je to potrebno. To ćemo realizovati volontiranjem, podizanjem svijesti, informisanjem i edukovanjem javnosti, partnerstvom koje podrazumijeva uspostavljanje saradnje s drugim organizacijama, te kroz grantove, koji podrazumijevaju pružanje finansijske podrške drugim organizacijama ili pojedincima. Naša prva akcija, koja će biti realizovana pod pokroviteljstvom Udruženja “Pegaz” jeste drugi krug akcije “Jedna slika, jedna pametna tabla”, autorke i slikarke Natalije Cimeša. Ovom prilikom želim pozvati sve građane i organizacije da se uključe u filantropske akcije i doprinesu zajednicama u kojima žive”, istakla je Tatjana Berberović.
Slikarka Natalija Cimeša najavila je za 28. novembar, u 19 sati, u galeriji Centra za kulturu “Semberija” otvaranje izložbe pod nazivom “ Zlatna grana - grana znanja”, koja predstavlja drugi krug akcije “ jedna slika, jedna pametna tabla”, kojom je predviđena nabavka deset tabli za osnovne škole na teritoriji grada Bijeljina. U prvom krugu ove akcije obezbijeđeno je osam pametnih tabli za osnovne škole.

Aleksandar Bugarinović je istakao da ne treba imati razlog da se u životu napravi neko dobro djelo, već čovjek traži razlog da ga ne napravi. 

“Formirali smo udruženje da bismo formalno mogli djelovati i raditi.  Otvoreni smo za saradnju sa svima onima koji imaju slične ideje i razmišljanja. Želimo da pomognemo talentovanoj djeci i mladima, da i oni imaju pristup određenim finansijskim sredstvima za napredovanje i razvoj”, istakao je Bugarinović.

​Semberija Info