U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina otvorena izložba slika autorke Natalije Cimeša :: Semberija INFO ::

 

U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina otvorena izložba slika autorke Natalije Cimeša


U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je otvorena izložba slika pod nazivom „Jedna slika, jedna pametna tabla“ autorke Natalije Cimeša, koja će za ljubitelje umjetnosti biti otvorena do trećeg avgusta.



Natalija Cimeša, autorka izložbe istakla je da je izložba „Jedna slika, jedna pametna tabla“ prodajnog karaktera, te da će se od sredstava dobijenih od prodaje slika finansirati kupovina pametnih tabli za škole na području grada Bijeljina.



- Obaveza svih nas je da pokušamo nešto vratiti zajednici u kojoj živimo. Ovo je jedna plemenita ideja i misao koja je naišla na dobar odziv. Prioritet za dobijanje pametnih tabli imaju djeca sa poteškoćama u razvoju i prema mojim informacijama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Bijeljina postoje dvije učionice sa četiri odjeljenja i u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ Janja jedno odjeljenje. Cijena jedne table iznosi 4.000 konvertibilnih maraka. Ko odluči da učestvuje i kupi sliku novac uplaćuje na račun Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina“, istakla je Cimeša i ovom prilikom se zahvalila gradonačelniku grada Bijeljina, Ljubiši Petroviću, kao i predsjedništvu Republike Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku koji su kupili po jednu pametnu tablu i prepoznali suštinu ove akcije.



Pavle Golijan, kustos Galerije Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina, kazao je da je bi put Natalije Cimeše trebali da slijede svi umjetnici kako bi se više aktivirali i dali doprinos zajednici u kojoj žive.



 -Ova umjetnička akcija svakako će doprinijeti lakšem nastavnom procesu sa posebnim akcentom na inkluzivnu nastavu za koju su pametne table veoma potrebne. Ja sam iskreno oduševljen kako smo za kratko vrijeme sve ovo uspjeli da organizujemo. Ovom prilikom se zahvaljujem umjetnici u ime svih što je prva istupila i napravila akciju ovog tipa. Sa njom je uvijek zadovoljstvo sarađivati, jer ona je prvenstveno dobar čovjek i dobar umjetnik“, zaključio je Golijan.

(Semberija info)