Podrška za naknadu štete od bujičnih poplava i afričke kuge kroz rebalans budžeta grada i od republičkih institucija :: Semberija INFO ::

 

Podrška za naknadu štete od bujičnih poplava i afričke kuge kroz rebalans budžeta grada i od republičkih institucija


Foto: Info Bijeljina
Usvojena je inicijativa koju je Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević uputio danas ka gradonačelniku Bijeljine i Odjeljenju za finansije, da se u rebalansu budžeta grada Bijeljina za 2023. godinu obezbijede sredstva za naknadu štete poljoprivredicma nastale zbog bujičnih poplava i pojave afričke kuge svinja.

Istom inicijativom Đurđević je pozvao odbornike Skupštine grada Bijeljina da, ukoliko sredstva ne budu obezbjeđena na ovaj način, Skupština grada amandmanima na rebalans budžeta Grada Bijeljina za 2023. godinu obezbjedi sredstva za ovu namjenu.

On je pozvao i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske učestvuje u saniranju nastalih šteta i da, ukoliko takva odluka već postoji, Skupštini grada Bijeljine dostave informaciju o tome, kako bi se poljoprivrednici i javnost bolje upoznali sa mjerama koje će biti preduzete.