Otvorena nova sezona auto trka za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u Auto kros trkama :: Semberija INFO ::

 

Otvorena nova sezona auto trka za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u Auto kros trkama


U Bijeljini je danas odvožena prva ovogodišnja trka za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u Auto kros trkama, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Sporstkog  auto karting saveza RS i Auto – moto saveza RS i generalnog sponora „Vitinka“. Današnje trke vožene su na stazi „Respekt plus“ na Slobomiru.





Nenad Stokić, direktor discipline A04 u auto krosu u Sportskom auto karting savezu i direktor današnje trke, rekao je da ovogodišnju trku organizuju zajedno sa njihovim kolegama iz Auto kros asocijacije Srbije i Sportskog auto karting saveza Srbije, te da su se danas takmičila 24 vozača.





- Ove godine u junior klasi imali smo jednog vozača, a to su vozači od 16 do 21 godine starosti i nadamo se da ćemo u narednim trkama u ovoj klasi imati još više vozača, kao i dama koje pripadaju toj klasi. U klasi dva imali smo šest takmičara, kao i u klasi tri, a u klasi četiri sedam prijavljenih vozača, te u klasi šest četiri vozača. Na današnjoj trci svoje učešće su uzele i kolege iz Srbije, a nadamo se da će u narednim trkama kojih ima sedam planiranih u organizaciji Auto karting kluba „Žig tim“ i „Optima motors“ priključiti i kolege iz okolnih zemalja“, kazao je Stokić za „Semberija info“ i ovom prilikom pozvao  sve dame, kojih nije bilo danas da pokažu svoje vozačko umijeće, kao i juniore da se jave klubu „Žig tim“, „Optima“ ili nekim drugim klubovima u Srbiji i da uzmu učešće u ovom takmičenju.





-Od ove godine smo u pravilniku za Auto kros uveli  jednu novu stavku, a to je Auto kros TAXI. To je zapravo mogućnost da se zainteresovani građani provozaju u autima uz nezaboravan doživljaj i potpunu sigurnost. Sav novac od vožnji prosledićemo vozačima  da im na ovaj način pomognemo da plate učešće, gorivo  da olakšamo oko troškova učešća. I na narednim trkama imaćemo  Auto kros TAXI, te pozivam publiku da se prijave, a prijaviti se mogu svi punoljetni ljubitelji auto sporta“, zaključio je Stokić.





(Semberija info)