:: Semberija INFO ::

 

Strahinja Prodanović učenik generacije


Maturanti Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, njih oko dvije stotine i pedeset, proslavili su večeras u hotelu “Drina” matursko veče, prvi ozbiljniji “ispit životne zrelosti” nakon završene srednje škole.

​U svečanom defileu bili su budući mašinski inženjeri, inženjeri elektrotehnike i programiranja, metalostrugari, električari, mašinbravari, vozači motornih vozila, varioci, drvoprerađivači...Mahir Hrustanović, završio je trogodišnji smjer za električara.

“Smatram da nisam uzaludno proveo tri godine u školi. Naučio sam puno toga što će mi trebati u životu. Upisao sam četvrtu godinu za tehničara elektroenergetike, a osim školskih obaveza bavim se i muzikom. Život će dalje diktirati sve ostalo”, kaže Mahir Hrustanović.Aleksandar Pantić je završio saobraćajni trogodišnji smjer za vozača motornih vozila.

“Planiram da potražim posao. Naša struka je tražena i ovdje i u inostranstvu. Posla ima za one koji hoće i žele da rade”, kaže Aleksandar Pantić.

Nikolina Bućan, završila je četvorogodišnji smjer, mašinski tehničar za kompjutersko konstrusanje.“Planiram da upišem arhitekturu u Beču. Tamo imam rodbinu i želim da u Austriji nastavim studije. Žao mi je što je srednja škola tako brzo prošla. Završava se jedna životna epoha i sada moramo ići dalje”, kaže Nikolina Bućan.

Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole ”Mihajlo Pupin” kaže da je ovo bila jedna sjajna generacija.
 

“Ove godine oko 250 učenika u deset odjeljenja, pet četvorogodišnjeg i pet trogodišnjeg stepena, završilo je Tehničku školu. Četiri struke su zastupljene u našoj školi, elektrotehnička, saobraćaj, mašinstvo i šumarstvo. Neki od njih će nastaviti studiranje, pretežno u Novom Sadu i Beogradu. Vjerujem da će pokazati dobro znanje na fakultetu i da će mnogi od njih da se sa svojim znanjem vrate u naš grad nakon visokoškolskog obrazovanja. Puno njih upisuje državne fakultete u Srbiji, plasiraju se na budžet.  Ove godine učenik generacije je Strahinja Prodanović, dobitnik Vukove diploma. Uz njega je i Dušan Kozomara, odličan sve četiri godine. I on će dobiti Vukovu diplomu. Učenici zanatskih smjerova, nakon stečene diploma, mogu odmah početi da rade u privredi, kako u Bijeljini, tako i u regionu”, kaže Milenko Maksimović.

Semberija info