Сестре Самарџић: Путовање кроз џудо :: Semberija INFO ::

 

Сестре Самарџић: Путовање кроз џудо




Сестре Самарџић започеле су своје џудо путовање у младости, инспирисане својим оцем, страственим заљубљеником у џудо. Од тренутка када су први пут стале на татами, било је јасно да Анђела и Александра посједују природни талент за овај спорт. њихов рани тренинг био је обиљежен комбинацијом ригорозне дисциплине и заразне љубави према џуду, постављајући темеље за њихов будући успјех.

Кроз њихов џудо пут, обје сестре су показале изузетне вјештине и упорност. Анђела, млађа сестра, брзо се поставила као озбиљан конкурент у својој тежинској категорији. њена динамична бацања и стратешка вјештина донијели су јој бројне државне титуле и репутацију једне од најбољих џудисткиња Босне и Херцеговине.

Александра, слиједећи стопе своје сестре, изградила је свој пут у својој тежинској категорији. Позната по својим брзим и прецизним техникама, постала је сила с којом се није лако обрачунати на татамију.

Ван татамија, сестре Самарџић су познате по својој скромности и посвећености својој заједници. Редовно организују јудо радионице за младе спортисте у Босни и Херцеговини, дијелећи своје знање и страст према спорту. Захваљујући њиховој упорности, допринијеле су популаризацији овог спорта у нашој земљи, потичући више младих да се баве јудом и теже изврсности.

Како Анђела и Александра настављају тренирати и такмичити се, њихове су амбиције усмјерене ка још већим постигнућима. Са Олимпијадом у Паризу 2024. на видику, Александра ће представљати Босну и Херцеговину на највећој свјетској позорници. њихово путовање је свједочанство снаге посвећености, напорног рада и подршке међу сестрама, те служе као инспирација свим младим спортистима.


Извор: Тарик Чардаковић/БХРТ