ДРУГО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЕМУ КОВАЧ :: Semberija INFO ::

 

ДРУГО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЕМУ КОВАЧ



МЛАДА АТЛЕТИЧАРКА ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛА КАРАКТЕР 



Првенство Балкана у атлетици за млађе јуниоре и јуниорке одржано је јуче (шестог јула) у Марибору. На атлетском стадиону Пољане наступило је 362 такмичара из 20 земаља међу којима је атлетска У18 репрезентација БиХ наступила са 18 чланова.



Захваљујући добрим резултатима из претходног периода своје мјесто међу њима изборила је и Ема Ковач из Бијељине. У трци на 800 метара, у конкуренцији 12 атлетичарки Ковач је у Марибору остварила вријеме од 2.18,69с., што је било довољно за осмо мјесто и нови лични рекорд. Овај резултат је тим већи ако се зна да је Ема Ковач трчала а да се није у потпуности опоравила од повреде из априла. Она је повреду задобила на репрезентативним припремама крајем априла и од тада је мјесец дана провела на поштеди тако да се враћа у форму и није на нивоу на којем је требала да буде али је упркос свему успјела да направи искорак и поправи свој лични рекорд за једну секунду.

-Ема је успјела да превазиђе себе али и очекивања тренера и оствари за њу у овом тренутку фантастичан резултат и лични рекорд. Надамо се да ће у наредном периоду на митинзима у региону постићи боље резултате и у потпуности се вратити у форму и наравно показати себе у још бољем светлу“, рекли су за „Семберија ИНФО“ у Емином матичном клубу, АК „Атлетик“.



У укупном пласману на овогодишњем У18 Балканском првенству у атлетици, Словенија је с 13 медаља (седам златних, двије сребрене и четири бронзане) била најуспјешнија нација на такмичењу. Исти број медаља (шест златних, пет сребрених и двије бронзане) освојила је Србија док је Турска завршила на трећем мјесту са освојених десет медаља (четири златне, пет сребрених и једну бронзану).

Подсјећамо да је наступ у Марибору за Ему Ковач био други наступ за репрезентацију БИХ. Четвртог фебруара ове године Београд је био домаћин Балканског дворанског првенства у атлетици за јуниоре и јуниорке. Ема је тада први пут наступила у бх. дресу и одмах освојила медаљу. Заједно са колегицама, Ема је освојила сребрну медаљу у штафети 4x400м. Поред вицешампионске титуле Балкана, Ема је поставила нови дворански јуниорски рекорд БиХ са временом 4:13.17. Такође, Ема је наступила и у појединачној конкуренцији, у трци на 800м гдје је у својој групи заузела прво, а у укупном пласману шесто мјесто.