БИЈЕЉИНА ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У КАРАТЕУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У КАРАТЕУ



У Бијељини ће за два дана бити одржано Првенство Републике Српске у каратеу за кадете, јуниоре и У21-млађе сениоре (појединачно и екипно, борбе и кате). На првенству ће наступити 271 учесник из 30 карате клубова. Технички организатори првенства су Регионални карате савез Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине и Карате клуб „Пантери плус“ из Бијељине.

На првенству ће наступити четири бијељинска карате клуба са такмичарима који су ове сезоне показали завидан ниво форме. Многи међу њима имају реалне шансе да понесу титулу првака Републике Српске. 

Формални домаћин, Карате клуб „Пантери плус“ наступиће са шест такмичара: Ђорђе Ерић (јуниори, +76кг), Миле Иванић (У21, -84кг), Бојана Јовић (јуниорке, -57кг), Лазар Лазић (кадети, -57кг), Душан Симикић (кадети, -57кг) и Вукашин Трипуновић који ће наступити у двије категорије (кадети, -52кг и јуниори, -55кг). Карате клуб „УНСУ“ ће имати четири представника, четворо такмичара који су показали одличну форму у досадашњем дијелу сезоне: Иван Кнежевић (кадети, -52кг и јуниори, -55кг), Милица Мијић (кате, кадеткиње), Лазар Шикуљак (кадети, -52кг) и Миа Милица Вујић (кадеткиње, -54кг).

КК „Српски соко“ ће имати само двоје представника: Сара Станкић у катама у категорији кадеткиња и јуниорки те Димитрије Стојановић (кадети,+70кг) док ће Карате клуб „Шампиони“ наступити са 11 такмичара: Емилија Богдановић (кадеткиње, -47кг), Милица Марић (кадеткиње, -54кг), Лазар Марковић (У21, -67кг), Михајло Митрић (јуниори, -55кг), Александар Новицки (У21, -84кг), Синан Паљевац (јуниори, -76кг и У21, -75кг), Сања Петровић (кадеткиње, -61кг), Михајла Симић (кадеткиње, +61кг), Милош Симић (У21, +84кг) и Марија Трифковић (кадеткиње, -54кг).

Шампиони ће поред појединачних наступа осварити и наступ у двије екипе у борбама (кадеткиње и млађи сениори). У екипи кадеткиња наступиће Емилија Богдановић, Милица Марић, Сања Петровић, Михајла Симић и Марија Трифковић док ће у екипи млађих сениора наступити Михајло Митрић, Никола Зеленовић Благојевић, Лазар Марковић, Синан Паљевац, Александар Новицки и Милош Симић.


Извор: Семберија инфо