Данас два дуела који могу да кроје судбину "орловима" :: Semberija INFO ::

 

Данас два дуела који могу да кроје судбину "орловима"


FOTO: TANJUG/AP
Данашњи понедјељак, 24. јун, резервисан је за утакмице које могу да утичу чак и на пласман Србије у другу фазу Европског првенства. Хрватска игра против Италије, Албанија против Шпаније, а оба меча почињу од 21 час.

Побједа није једини начин да се екипа Драгана Стојковића домогне другог круга. Потенцијално, и реми би могао да заврши посао, али и да у другој утакмици групе Енглеска оправда улогу фаворита и побиједи Словенију са два гола разлике, пише Спортал.

Биће довољан и минимални тријумф Острвљана уколико наш реми са Скандинавцима дође у голеади (барем 2:2).

У том случају, Србија би имала два бода као Словенци, али би је боља гол разлика (или већи број датих голова у другом случају) ставила на треће мјесто.

Уколико у групи Србије дођу резултати који јој одговарају, потребно је да се испуне следећи услови у групама Б и Ф:

1. Да Албанија изгуби од Шпаније у групи Б, а да Хрватска не побиједи Италију у групи Б.
2. Да Турска побиједи Чешку, а Португалија Грузију у групи Ф.

Ако Албанија, како се очекује, изгуби од Шпаније аутоматски завршава такмичење уз један бод. Уколико Хрвати не успију да добију Италијане, у директном окршају за друго мјесто, биће у најбољем случају трећи у групи са два бода (у случају ремија) и гором гол разликом у односу на српску селекцију.

Расплет ће бити познат прије наше утакмице Србије и Данске, али оно што је сигурно јесте да ће читава Србија вечерас помно пратити ове дуеле од 21 час.

(Спортал.блиц.рс)