ПРИЈЕМ ЗА ПРВАКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ПРВАКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ


Предсједник Скупштине Града Бијељина, Александар Ђурђевић уприличио је данас пријем за управу и фудбалере КМФ „Радник МД Схоп“, актуелног шампиона БиХ и освајача Купа Републике Српске у футсалу. Он је овом младом спортском колективу изразио захвалност на одлично обављеној улози амбасадора Бијељине у бх. спортској јавности те им пожелио срећу у њиховом изласку на европску футсал сцену.



-КМФ „Радник МД Схоп“ је понос нашег града. Ове године су освојили титулу првака БиХ и пласирали се у футсал Лигу шампиона. Ово је први пут да један клуб из Републике Српске освоји Премијер футсал лигу БиХ и, што је најважније, шампионску екипу КМФ „Радник МД Схоп“ чине спортисти из нашег града. То значи да су бијељински футсалери најбољи у Босни и Херцеговини“, констатовао је предсједник Ђурђевић.



Упркос великом успјеху, управа КМФ „Радник МД Схоп“ нема много времена за славље. Пласман на европску сцену ставио је овај клуб пред велике изазове који се тичу довођења у ред спортске дворане у Рачанској улици на начин да испуњава строге услове УЕФА-е.



-Ступили смо у контакт са свима који су одговорни за дворану као и са нашим пријатељима из Одбојкашког клуба „Радник“ који се, као и ми, припремају за наступ на европској сцени у дворани Гимназије. Потрудићемо се да заједно ријешимо све што се од нас очекује и да у нашем граду, и на европској сцени направимо футсал спектакл. Поред инфраструктурних детаља, управа клуба ради и на довођењу још неколико квалитетних футсалера који ће бити право појачање нашим момцима и за утакмице Лиге шампиона али и за сљедећу сезону Премијер лиге БиХ – свјесни смо да ће сљедећа сезона бити пуно тежа јер је увијек теже одбранити освојени наслов шампиона“, изјавио је у име управе клуба, Данијел Перић.



Поред освојне титуле првака БиХ и Купа РС, екипа из Бијељине је ове сезоне постигла још два рекорда. Први је постигао Мирко Маринковић који је у овој сезони постигао 45 голова – највише у једној сезони од оснивања Премијер лиге БиХ. За други рекорд су се побринули навијачи и пријатељи КМФ „Радник МД Схоп“ захваљујући којима је у Бијељини константно биљежена највећа посјета утакмицама Премијер футсал лиге БиХ.



(Семберија инфо)