МЛАДИ НЕ ДИЖУ РУКЕ ОД СЕЛА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ НЕ ДИЖУ РУКЕ ОД СЕЛА


Још данас траје 13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина 2024“. Посјетиоци имају прилику упознати се са туристичком и гастро понудом 88 излагача који долазе из шест европских земаља.

Своје производе је представило и породично газдинство Душке и Милана Митровића из лопарског села Лабуцка. Ова породица је постала позната по производњи сира у складу са традиционалном рецептуром.

-Мајка је од моје бабе наслиједила рецептуру за прављење масног сира којег ми на Мајевици називамо – зарац. Обзиром да узгајамо краве почели смо од њиховог млијека производити сир тако да смо данас дошли у стање да живимо једну лијепу пословну причу. Дневно прерађујемо стотињак литара млијека а поред нашег, откупљујемо млади сир од још неколико комшија из села Лабуцка. Са пласманом немамо никаквих проблема – све што произведемо, буде и продато. Постоји и већа потражња али за сада не можемо испунити све наруџбе док не дође до проширења производних капацитета. О чему наравно размишљамо“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Драган Митровић.


Семберија инфо