Одбојкаши Србије кренули у Париз: Након 12 година на ОИ :: Semberija INFO ::

 

Одбојкаши Србије кренули у Париз: Након 12 година на ОИ


Foto: OK Srbije
Данас су са београдског аеродорма ,,Никола Тесла” на Олимпијске игре у Париз испраћени српски одбојкаши.

Одбојкаши Србија вратили су се на Олимпијску сцену након 12 година. Сјајним играма у Лиги нација осигурали су пласман на највеће планетарно спортско такмичење.

Селектор Игор Колаковић је за одбојкашки олимпијски турнир одабрао сљедећи састав: Вук Тодоровић, Никола Јововић, Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић, Милорад Капур, Марко Подрашћанин, Петар Крсмановић, Александар Недељковић, Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Миран Кујунџић, Павле Перић и Немања Машуловић.
Као и прије 12 година на Играма у Лондону, мушку репрезентацију предводиће селектор Игор Колаковић.

,,Што се тиче онога што смо урадили у претходном периоду, то сада остављамо иза нас. Пробаћемо да играмо најбоље могуће. Морамо да будемо фокусирани на сваку утакмицу, од прве до последње у групи. Турнир је јако тежак, и ту су најбољи тимови света. Имамо прилику и да се боримо са тимовима који су испред нас, то су отворене утакмице, а ми желимо да се покажемо најбоље што можемо“, изјавио је селектор Игор Колаковић

По други пут на Олимпијским играма наступиће и капитен Урош Ковачевић, као и Александар Атанасијевић, али и Марко Подрашчанин.

,,Било је јако тешко изборити визу за Париз и стварно мислим да смо заслужили да се нађемо тамо, јер нисмо били ни у Рију, а ни у Токију. Заиста сам срећан и презадовољан што можемо да крунишемо репрезентативну каријеру Олимпијским играма. Можда идемо као аутсајдери, али се надамо најбољем“, изјавио је капитен мушке одбојкашке репрезентације Србије Урош Ковачевић

Урош Ковачевић осврнуо се и на сам турнир, као и на систем такмичења.

,,Турнир је један од најлакших, фактички са три утакмице већ си у четвртфиналу. И баш зато, ми као аутсајдери желимо да добром игром дођемо до четвртфинала, а после може свашта да се одигра“.

По други пут на Олимпијским играма наступиће и Марко Подрашчанин.

,,Заиста ми је част и привилегија што сам поново део олимпијског тима. Успели смо да се пласирамо сасвим заслужено, а наредни циљ нам је да се пласирамо у четвртфинале. Можда идемо као аутсајдери, али баш зато имамо мотив, и да се вратимо кући са осмехом“, истакао је Марко Подрашчанин

Мушка сениорска репрезентација Србије играће у А групи са Француском, Канадом и Словенијом, а први меч у дворани „Јужни Париз 1“ одиграће против олимпијских шампиона, репрезентације Француске у недељу од 17 часова. Србија ће у 2. колу, 30. јула играти против Словеније, а у посљедњем, 3. колу, против Канаде, 3. августа.

Пласман у четвртфинале избориће по двије првопласиране репрезентације из три групе, као и двије најбоље трећепласиране селекције.

(Танјуг)