Италија у суботу против Швицарске у осмини финала након што је једва ушла у нокаут фазу :: Semberija INFO ::

 

Италија у суботу против Швицарске у осмини финала након што је једва ушла у нокаут фазу


Фото - УЕФА


Европски шампион Италија ће у суботу играти против Швицарске у осмини финала Еура 2024 након што су се једва пробили кроз групну фазу. Утакмицу Италија - Швицарска гледајте у суботу од 17:50 сати у директном пријеносу у програмима БХРТ-а.

Азурима је било потребно изједначење у 98. минути преко релативно непознатог Матије Закањија против Хрватске како би осигурали друго мјесто у Групи Б, пет бодова заостатка за Шпанијом.

Тренер Лућано Спалети рекао је да његов тим заслужује напредак, али је поткопао те ријечи критикујући играче због бојажљивог наступа у посљедњој утакмици у групи.

С времена на вријеме контрадикторно сам себи, Спалети је такођер тврдио да се његов тим напредовао кроз турнир.

"До сада је све што су урадили било боље, из моје перспективе", рекао је.

Међутим, вањском свијету нови изглед Италије дјелује неувјерљиво и значајно смањење оцјене екипе која је тријумфовала на Еуру 2020. гдје су побиједили Швицарску са 3-0 у групној фази.

Оба стријелца тог дана, Мануела Локателија и Ћиру Имобилеа, Спалети је изоставио из екипе, заједно са везним играчем Марком Вератијем.

Кључни дефанзивци Леонардо Бонући и Ђорђо Кјелини су се повукли, а нападач Јувентуса Федерицо Цхиеса био је далеко од најбољие форме.

Нападач Лација Закањи, 29, инсистирао је да његов тим може направити корак напријед у нокаут рунди.

"Сада само размишљамо о припремама за веома важну утакмицу против Швицарске", рекао је у четвртак за УЕФА-ину страницу.

"Одувијек смо знали да репрезентација често пати и онда изађе у тренуцима који се рачунају. А сада управо то очекујемо од себе", казао је Закањи.


Извор: Фена/БХРТ (Х.С.)