ЧЕТИРИ ТИТУЛЕ ПРВАКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – КК "УНСУ" МЕЂУ НАЈУСПЈЕШНИЈИМ КЛУБОВИМА :: Semberija INFO ::

 

ЧЕТИРИ ТИТУЛЕ ПРВАКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – КК "УНСУ" МЕЂУ НАЈУСПЈЕШНИЈИМ КЛУБОВИМА


У организацији Карате савеза Републике Српске у недјељу је у Бања Луци одржано Појединачно и екипно првенство Републике Српске за дјецу до 13 година. Карате клуб ''УНСУ" представљало је 18 такмичара и такмичарки у 20 појединачних и 2 екипне категорије.
 

У веома квалитетној конкуренцији 46 клубова са 570 учесника у скоро 700 категорија биланс укупно освојених медаља за младе бијељинце био је 11 медаља, од чега четири златне, једна сребрна и шест бронзаних.
 

Освајачи златних медаља односно, нови прваци Републике Српске су: Богдан Гордић - у катама у конкуренцији дјечака 2016. годиште, Давид Панић - у борбама појединачно (-30) у конкуренцији дјечака 2014. годиште, затим Јана Ивковић - у борбама појединачно (-40) у конкуренцији дјевојчица 2012. годиште, те Лазар Шикуљак - у борбама појединачно у категорији U14 (-40).
 

Сребрну медаљу освојио је Исак Панић у катама појединачно, у конкуренцији дјечака 2016. годиште док су бронзане медаље освојили: Теодора Пантелић – двије бронзане, у катама и борбама (-33) појединачно у конкуренцији дјевојчица 2014. годиште, Ива Андрић - у борбама појединачно у категорији дјевојчица 2012. годиште (-45) и Андреј Миловановић у катама појединачно у конкуренцији дјечака 2014. годиште. Преостале двије бронзане медаље освојили су тимови у екипној конкуренцији. У дисциплини кате (Урош Јаковљевић, Лука Петровић и Андреј Миловановић) у категорији дјечака 2013/14. годиште, те категорији 2015/16.  (Богдан Гордић, Исак Панић, Павле Секулић и Стефан Вигњевић).
 

У конкуренцији 46 клубова из цијеле Републике Српске у генералном пласману по успјешности наш клуб заузео је високо седмо мјесто. Имајући у виду масовност и квалитет осталих учесника овај пласман представља заиста добар укупан резултат. Ако погледамо табелу примјетит ћемо да је наш клуб најбоље пласирани клуб из региона што оправдава оцјену квалитета такмичења, а оно што је најважније наставили смо континуитет добрих резултата и пласмана на првенствима Републике Српске. Сљедеће што очекује ове категорије јесте Изборни турнир Карате савеза БиХ, а након тога и Државно првенство на основу којих ће се тражити пласман односно мјесто у карате репрезентацији БиХ за наступ на Балканском првенству у Истанбулу. Презадовољни смо наступом наших такмичара и начином како су презентовали боје нашег клуба. Оствареним пласманом још једном смо потврдили квалитет наше карате школе на чему заснивамо рад и будућност нашег клуба“, стоји у саопштењу за јавност КК „УНСУ“ из Бијељине.

Семберија инфо