Олуја над Европом: Нестабило вријеме стиже и у наше подручје :: Semberija INFO ::

 

Олуја над Европом: Нестабило вријеме стиже и у наше подручје


Извор: Независне новине

Над западном и централном Европом данас се налазе два циклона, који доноси врло нестабилно вријеме широм западне, централне и југозападне Европе.

Центар циклона са запада Европе налази се над Атлантиком и доноси олује вјетрове обалном подручју западне Европе.

Јаки пљускови са грмљавином захватили су шире подручје Француске и Шпаније. Локално на овом подручју има и јачих грмљавинских олуја и непогода, уз град и јаке громове. Ови грмљавински системи и процеси премјештају се даље према истоку. Истовремено, циклон са центром изнад Данске и јужног дијела Балтичког мора доноси падавине централној Европи, а подручју од југа Њемачке до Чешке и Пољске и пљускове са грмљавином.

Локално и на овом подручју има грмљавинских олуја и непогода, а оне су најизраженије на подручју југу Њемачке, нарочито на подручју Баварске, уз град и јаке громове.

На подручју западне и централне Европе и наредних дана очекују се чести пљускови са грмљавином и олујне непогоде. У исто вријеме Русију ће захватити јако захлађење са снијегом, а након краткотрајне стабилизације времена, од уторка и наше подручје очекује честа грмљавинска нестабилност са пљусковима и уз могућност олуја, преноси Телеграф.