УНА РАНКИЋ И ПОРОДИЦА РАНКИЋ ИЗ ДВОРОВА: Уна понос и породице и Дворова :: Semberija INFO ::

 

УНА РАНКИЋ И ПОРОДИЦА РАНКИЋ ИЗ ДВОРОВА: Уна понос и породице и Дворова


На манифестације „Дани фудбала ФСРС“ у Бањалуци, фудбалска хероина Дворова, Уна Ранкић, проглашена је за најбољу фудбалерку Републике Српске за 2023. годину.



Уна је родјена у Дворовима у спортској породици Ранкића, а њен отац Владимир био је познати фудбалер у региону. Уна је наслиједила таланеат од свог оца, а у његовој школи фудбала усавршила фудбалску игру до танчина и данас, са само 15 година, најбоља је фудбалерка РС. Уна је послије школе фудбала наступала у екипи ФК ,,Радник бумеранг“ из Бијељине, гдје је остварила запажене резултате у омладинској и сениорској конкуренцији у Премијер лиги БиХ, а онда прелази у ФК ,,Леотар“ из Требиња гдје и данас игра.



Незамјењива је чланица свих омладинских репрезентација БиХ по узрастима кроз које пролази и увијек је капитен екипе, а данас се већ налази на припремама У-17 репрезентације БиХ у Зеници. Наступила је и у сениорској репрезентацији БиХ.

Уна Ранкић је понос Дворова.
 
Занимљиво је нешто рећи и о њеној породици, која је, можемо слободно рећи тотално подређена спорту. Наиме, њен дјед Богдан Ранкић био је дугогодишњи врсни фудбалер у ФК ,,Пролетер“ Дворови, а његовим стопама су кренули и синови Владимир и Миодраг Микица. Обојица су прошли школу фудбала у ФК ,,Партизан“ из Београда, а онда је Владимир играо у Лозници, Митровици, Бијељини,Угљевику, Дворовима, Модричи и још неким клубовима и свугдје постизао врхунске резултате. Данас се труди да обучава младе фудбалере у својој приватној школи фудбала.



Миодраг-Микица је након што је напустио ,,Партизан’’, играо у неким београдским клубовима, Митровици, Брчком, а највећи траг је оставио у ,,Пролетеру’’ из Дворова гдје је био капитен и гдје је завршио фудбалску каријеру играча, а онда успјешно се прихватио тренерског посла у омладинској школи. Водио је екипу Дворова у такмичењу Омладинске премијер лиге БиХ у неколико сезона и  произвео неколико добрих играча од којих су неки у иностранству, а неки и данас наступају у Дворовима. Данас је  Микица печалбар у ФК ,,Унион“у Берлину гдје обавља функцију скаута. Његов син Стефан, такође, игра фудбал у другој екипи ,,Униона’’ у Берлину.
За остварене резултате у својој каријери, Миодраг Ранкић је од 2019. године носилац „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ“.



Унине тетке Сања, Вања и Богданка су, такође, врсне спортискиње и носиоци су црног појаса у каратеу гдје су оствариле запажене резултате. Напоменућемо да је и Унин ујак Данијел Мијатовић био играч Радника из Бијељине и ,,Козаре’’ из Градишке.

Уно, желимо Ти срећу у даљој каријери и надамо се да ћеш остварити завидне резултате у фудбалском спорту и у будућем времену.

ИЗ АРХИВА ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ