Марсеј живнуо послије Гатузовог одласка :: Semberija INFO ::

 

Марсеј живнуо послије Гатузовог одласка


Foto: Facebook/Olympique de Marseille
Није ишло Марсеју са Шпанцем Марселином на кормилу на старту сезоне, а није се прославио ни италијански стручњак Ђенаро Гатузо.

Имао је и објективне проблеме попут великог броја одсутних играча због Купа афричких нација на почетку године. На кормилу тима са Велодрома сјео је времешни стручњак Жан Луи Касе, некадашњи селектор Обале Слоноваче и бивши тренер Бордо, Сент Етјена, Монпељеа.

Почетак је идиличан, двије побједе на кормилу некадашњег шампиона Европе и то оба на Велодрому. Прво је изборена осмина финала Лиге Европе послије побједа над Шахтјором са 3:1, док је протеклог викенда лако побијеђен Монпеље са 4:1 иако су гости повели.

Габонац Пјер Емерик Обамејан је у сјајној форми, постигао је три гола на посљедња два меча откад је Касе сјео на ужарену клупу гдје се кратко остаје. Марсеј жели хет-трик вечерас у Клермону, посљедње пласираном тиму у Лиги 1, који је сакупио само 17 бодова, али и даље може да се спаси испадања.

Марсеј до краја Лиге 1 жели да спаси оно што се спасити може, да избори макар учешће у неком од међународних такмичења. Петопласирани Лил бежи пет бодова, а шестопласирани Ланс три, па је отворена битка. Чак ни четврто мјесто на којој је Ница није недостижно, јер комшије имају девет бодова више.

Тим са Велодрома очекује први меч осмине финала Лиге Европе са Виљареалом који тренира управо Марселино који је почео сезону на клупи Марсеља, али је брзо напустио кормило некадашњег шампиона Француске и Европе.

Гости неће бити комплетни у Клермону. Недостајаће Бланко, Гиго, Муриљо, Надир, Ронгије и Руиз. Домаћин ће да игра без суспендованог Кофриза, као и повређених Бела, Беркинија, Гоналонса, Мабрука и Каја.

Марсеј је најгори гост у лиги, само једна победа на 11 мечева, и то против Лоријана. У првом дијелу шампионата Марсеј је побиједио Клермон са 2:1.

(Б92)