У ТОКУ ЈЕ ТРЕЋИ БИЈЕЉИНА ДРИФТ: ДОГАЂАЈ КОЈИ СЕ НЕ ПРОПУШТА :: Semberija INFO ::

 

У ТОКУ ЈЕ ТРЕЋИ БИЈЕЉИНА ДРИФТ: ДОГАЂАЈ КОЈИ СЕ НЕ ПРОПУШТА


У организацији Ауто картинг клуба „Оптима моторспорт“ у Бијељини је данас почело такмичење у оквиру 3. Дрифт Купа Републике Српске. Такмичење је међународног карактера и бодује се и за шампионат Србије (Сербиан Дрифт Цхампионсхип – СДЦ) као и међународни дрифт куп „Даy оф Цхампионс“ (ДОЦ).



Такмичење је подијељено на два дијела. Данас се возачи из Србије и Босне и Херцеговине боре за што боље пролазно вријеме и што виши пласман у оквиру Отвореног првенства Републике Српске и Првенства Србије (СДЦ) док је сутра на распореду међународна трка "Дан шампиона" и тада се очекује права борба. Поред три домаћа возача из Босне и Херцеговине, двадесет дрифтера из Србије, наступиће и десетак учесника из региона.


 
Догађај се одржава на стази Агро-тржног центра у Бијељини. Судије ће оцјењивати ​​угао аутомобила при проласку кроз кривину, близину прилаза означеним тачкама, линију и општи утисак, а мјериће се и брзина прије почетка дрифтовања. Поента је да се аутомобил не смије "исправљати", тј. вратити у позицију у којој би пролазио кроз кривину током нормалне вожње (без заношења). Судије одлучују који ће возач наставити даље тако што оцјењују вожње оба возача током цијеле стазе.


 
Данас, од пријеподневних сати трајале су тестне и тренинг вожње. Потом је услиједио брифинг са свим возачима на којима су организатори додатно појаснили све техничке детаље стазе. Такмичарске вожње су почеле од 15 часова.

Проглашење побједника је планирано за сутра у 18 часова.

(Семберија инфо)