Србија се од ЕП опростила побједом :: Semberija INFO ::

 

Србија се од ЕП опростила побједом


Ватерполисти Србије савладали су репрезентацију Румуније 18:7 и тако су ЕП завршили на седмом мјесту.

Ово је када се сагледа бољи резултат Србије него на прошлом првенству Европе, који су делфини завршили на деветом мјесту.

Најефикаснији код Србије биили су Мандић и Лазић са по четири гола.

Добар старт Србије на обе стране базена, у нападу је Србија погађала преко Душана Мандића који је уписао два гола за три минута игре.

Србија је први дио меча завршила са вођством од 5:1, гдје је доминирала у нападу и тако од старта ставила до знања Румунима да овдје немају шансе.

Друга четвртина је била слична као и прва, гдје је Србија држала контролу меча. Указали су се мали проблеми у нападу, гдје се у једном тренутку разбранио голман Румуније, али Србија је успјела да на полувреме оде са предношћу од 8:3 и ту већ ријешила питање побједника.

Најлошија четвртина у игри Србије је била трећа четвртина у којој су српски ватерполисти се мало мучили у нападу, срећом Румуни немају тај квалитет да то искористе. Успјела је Србија да се врати нападачку убитачност и на крају трећи период меча заврше са вођством 12:4.

Добра реализација играча више на овом мечу, тако је и почела последња дионица када је Србија брзо постигла два гола. До краја меча је та предност била двоцифрена и тако је Србија са 18:7 уписала побједу са којом је завршила ово првенство Европе.

(Танјуг)