Трагичан исход акције у Мрамору: Из јаме извучено тијело рудара :: Semberija INFO ::

 

Трагичан исход акције у Мрамору: Из јаме извучено тијело рудара


Foto: Pixnio
Спасилачка акција у Руднику лигнита у Мрамору код Тузле нажалост је окончана трагично, пошто је из унутрашњости извучено беживотно тијело рудара Асима Ш., потврђено је за "Клиx".

Неколико спасилачких тимова непрекидно су протеклих дана радили на уклањању наноса земље и угља који су затрпали дио јаме мраморског рудника, како би дошли до свог колеге који је у петак ујутро остао затрпан на дубини од 170 метара.

И поред свих надања, акција је завршила трагичним исходом, с обзиром на то да су спасиоци у јамској просторији након уклањања наноса пронашли беживотно тијело колеге Асима Ш., иначе првог копача.

Учесници акције спасавања у протеклим данима су прошли кроз веома ризичне активности, а надљудским напорима су покушавали доћи до рудара.

Комплексности ситуације додатно су доприносила константна стварања нових наноса угља и земље. Због тога су спасиоци у понедјељак промијенили методу пробоја, користећи посебне подграде.

До ове рударске несреће дошло је услијед наглог ослобађања притиска, односно обрушавања масе која је рудара живог затрпала.

(Аваз)