Милошевић: Не признајем пријатељске утакмице када је у питању национални тим :: Semberija INFO ::

 

Милошевић: Не признајем пријатељске утакмице када је у питању национални тим


Најбољи фудбалери Босне и Херцеговине окупили су се данас на Илиџи уочи наставка квалификација за Европско првенство 2024. године.

Репрезентација Босне и Херцеговине је изгубила шансе да се кроз квалификације директно пласира на смотру најбољих екипа Европе и наредна четири меча искористиће да се екипа уигра и припреми за мечеве баража у Лиги нација.

Селектор БиХ Саво Милошевић за сусрете против Лихтенштајна и Португала неће моћи рачунати на дефанзивца Шевилд Јунајтеда Анела Ахмедхоџића који се ни овога пута неће појавити на окупљању репрезентације БиХ, као ни Раде Крунић који се опоравља од повреде. Упитан је и наступ Аднана Ковачевића који је највјероватније такођер повријеђен.

Милошевић је на данашњој конференцији за медије нагласио да је позив упутио Ренату Гојковићу из Оренбурга, те замолио медије да причу о Анелу Ахмедхоџићу оставе за другу прилику.

"У контакту сам с њим и вјерујем да ћемо ријешити проблеме. Нисам инсистирао на његовом доласку, а не желимо да долазе играчи који нису сто посто у глави спремни за оно што нас очекује. Хаџикадунић ће доћи сигурно", рекао је Милошевић.

Истакнуо је да су наредне утакмице веома битне за бх. репрезентацију које ће своју шансу да се пласира на Еуро тражити кроз бараж Лиге нација. Подвукао је да нити једну утакмицу не глада као пријатељску.

"Рекао сам да не признајем пријатељске утакмице када је у питању национални тим. Наредни мечеви су нам битни због дизања самопоуздања и коефицијента селекције БиХ, али не бјежимо од притиска који увијек мора бити присутан када игра репрезентација. Пријетељске утакмице не смију бити оправдање јер то су мечеви у којима требају играти најбољи у датом тренутку", навео је селектор БиХ.

Додао је да је боље што у овом тренутку Босна и Херцеговина меч игра против Лихтенштајна.

Репрезентативац БиХ Амар Рахмановић се сложио са селектором Милошевићем да је за селекцију БиХ веома битно да сваки меч и противника схвати озбиљно, па тако и Лихтенштајн.

"Ја сам неко ко иде из меча у меч и веома ми је важно да се добро припремим за Лихтенштајн, против којег би све осим побједе за нас била катастрофа. Када побиједимо Лихтенштајн гледат ћемо наредног противника", изјавио је Рахмановић.

Репрезентација БиХ 13. октобра у Вадузу гостује Лихтенштајну, а три дана касније у Зеници дочекује селекцију Португала.


Фена / БХРТ