МИА МИЛИЦА ВУЈИЋ: ТРЕЋИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАКИЊА БиХ :: Semberija INFO ::

 

МИА МИЛИЦА ВУЈИЋ: ТРЕЋИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАКИЊА БиХ


У организацији Карате савеза Босне и Херцеговине у Зеници је у суботу, 29. априла одржано Државно карате првенство за дјецу. Укупно 112 клубова је на турниру представило своје најбоље кандидате. Њих 885 наступило је у 72 категорије. Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине наступио је са својих седам најбољих такмичара у овој категорији. 



Миа Милица Вујић је освојила златну медаљу и титулу првака БиХ у категорији дјевојчица У14, -54кг. Ово је њена трећа узастопна титула првака БиХ! Поред тога, на недавно одржаном Изборном првенству БиХ за кадете и кадеткиње Милица је освојила вицешампионску титулу.



Унсуовци су освојили и двије бронзане медаље. Милица Мијић је освојила бронзану медаљу у катама у категорији У14 док је Јаковљевић Андреј освојио треће мјесто у борбама у категорији дјечака, 12 година, -42кг. Андрејево треће мјесто је тим веће ако знамо да је његова категорија била изузетно захтјевна са пријављених 17 такмичара из најјачих бх. клубова. Два пета мјеста су освојиле Николина Ина Ивковић у катама за дјевојчице до осам година и Мијић Марија у борбама за дјевојчице узраста 12 година, -50кг.



- Ово првенство је окупило најбоље каратисте узраста до 14 година које БиХ тренутно има. У таквој, изузетно снажној конкуренцији наступили су и наши такмичари. Милица Миа Вујић је опет, са својом трећом узастопном титулом најбоље у БиХ, доказала своју класу. Остали су имали добре наступе, освојене су двије бронзе и два пета мјеста и могу рећи да сам задовољан постигнутим. Ово првенство нам је показало стање тренутне форме као и пропусте које требамо поправити а ми настављамо градити нове шампионске генерације“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Горан Ивковић, први тренер КК „УНСУ“ из Бијељине.



У клубу су истакли Андреја Ђурића који је изгубио у четвртфиналу и остао без пласмана. Андреју је ово прво државно првенство и пласман на седмо мјесто у категорији гдје је његов клупски колега Јаковљевић узео бронзану медаљу у КК „УНСУ“ сматрају добрим успјехом. Ђурић је још једна нада овог клуба који као ни млада Јана Ивковић није имао среће на овом првенству. Јана је остала без пласмана иако је на недавно завршеном Изборном првенству БиХ заузела трећу позицију и освојила бронзану медаљу. Упркос изостанку резултата у суботу у Зеници, Јана је показала да спада међу најбоље такмичарке у БиХ, у категорији дјевојчица,11 година до 36кг.


Семберија инфо