Дају им огромне шансе: Србију већ селе на ЕУРО :: Semberija INFO ::

 

Дају им огромне шансе: Србију већ селе на ЕУРО


Фудбалска репрезентација Србије има укупно 97,2 одсто шанси да се пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Њемачкој.

Истраживање је објавила агенција за спортску аналитику Грејснот Нилсен, преноси Спортал.

Француска је прва на листи да послије додатног баража заигра на ЕП у Немачкој са 99,1 одсто, а потом слиједе Португал (98,8), Швајцарска (98,7), Енглеска (98,3), Белгија (97,4), Србија (97,2), Хрватска (96,6).

Ова агенција даје Србији 95 одсто шанси да директно, односно без баража избори пласман на ЕП. Грејснот наводи да чак 12 репрезентација послије два кола квалификација има више од 80 одсто шанси да директно избори пласман у Њемачку.
 
Србија је у прва два кола групе Г квалификација за ЕП 2024. остварила двије побједе против Литваније (2:0) и Црне Горе (2:0). Србија се налази на првом мјесту на табели групе Г са шест бодова.
 
Њемачка се као домаћин директно квалификовала за ЕП. Пласман на ЕП избориће по двије најбоље пласиране селекције из десет група, као и још три репрезентације из баража.
 
Тада ће бити одиграна три турнира уз учешће 12 селекција на темељу учинка из Лиге нација из сезоне 2022/2023, а побједници ће изборити пласман на ЕП. На овим турниру играће селекције, које нису избориле визу за ЕП кроз квалификације.

(Српска Инфо)