САОПШТЕЊЕ САВЈЕТА ЗА СПОРТ :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ САВЈЕТА ЗА СПОРТ


Foto
На адресу портала „Семберија ИНФО“ данас је стигло саопштење за јавност Савјета за спорт Скупштине Града Бијељина. Како у саопштењу стоји, на јучерашњем састанку Савјета за спорт уобличен је приједлог Расподјеле средстава за спорт за 2022. годину.

-Свјесни чињенице да се налазимо усред такмичарске сезоне за све клубове који представљају Бијељину, и да је малтене двомјесечна пауза у финансирању нанијела велику штету свим клубовима, дали смо све од себе да све што је у нашој моћи усмјеримо ка рјешењу овог проблема. На све што је у оквиру Градоначелникових овлаштења, нисмо могли да утичемо.

Међутим, Градоначелник, који је главни актер поменуте паузе, и јуче је још једном показао да није за било који вид сарадње и да ће све више спроводити искључиво своју самовољу. Јуче, чак прије доношења овог приједлога, уплаћена је транша, само за ФК „Радник“. Нама у Савјету за спорт, сви корисници буџета су исти, и сматрамо да је посљедња ствар која треба да се деси, дијељење клубова на подобне и неподобне, привилеговане и кажњене.

Градоначелник очигледно не мисли тако, и својим поступцима показује, да само клубови у којима он поставља и контролише управу могу да рачунају на његову пажњу. Овај самовољан и непромишљен потаз неискусног политичара, може да има за посљедицу посљедњу ствар која смије да се деси: стварање антагонизама између спортских колектива.

Савјет за спорт још једном обавјештава јавност, да је све своје напоре усмјерио и усмјераваће на, прије свега, повећање средстава за спорт, а затим и на успоставу што праведнијих правилника и континуирану и правовремену расподјелу средстава.

Подјела спортских колектива било које врсте, привилеговање и кажњавање, на начин како га Градоначелник спроводи, недопустиви су. Нажалост, на непромишљене потезе Градоначелника, који доводе до застоја у финансирању и дискриминације клубова не можемо да утичемо, сем да се од њих јавно оградимо, и осудимо их као недопустиве“, стоји у саопштењу Савјета за спорт градске Скупштине.

(Семберија инфо)