ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БИХ - ПРВИ ПУТ НА ЕВРУ :: Semberija INFO ::

 

ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БИХ - ПРВИ ПУТ НА ЕВРУ


Футсал репрезентација Босне и Херцеговине остварила је историјски успјех у 2021. години.

Предвођени селектором Ивом Крезом, бх. футсалери су одиграли сјајне квалификације и директно се пласирали на Европско првенство које се наредне године игра у Низоземској.

У групи против Србије, Румуније и Сјеверне Македоније "змајеви" су заузели прво мјесто освојивши 15 бодова и тако су се пласирали међу 16 најбољих на Старом континенту.

Првенство се игра од 19. јануара до 6. фебруара 2022. године, а вољом жријеба "змајеви" ће играти у групи заједно са селекцијама Грузије, Азербејџана и Шпаније против којих ће тражити и историјску побједу на дебитантском наступу на Евру.

Футсал репрезентација БиХ у конкуренцији је за најбољу екипу у Избору најбољег спортисте БиХ у 2021. који организују "Независне новине" и Радио-телевизија БиХ.

Награде ће бити додијељене у укупно 12 категорија, а то су: најбољи спортиста, најбоља спортисткиња, најбоља екипа, најбољи тренер, најперспективнији спортиста, најперспективнија спортисткиња, награда за животно дјело, награда за развој спорта, награда за фер-плеј - спортски узор, најбољи спортиста за особе са инвалидитетом, најбоља екипа у спорту особа с инвалидитетом и награда читалаца, о којој одлучују читаоци и посјетиоци портала www.nezavisne.com.

Проглашење најбољих биће одржано 20. децембра на програму БХТ 1 и порталу nezavisne.com  с почетком у 20 часова.


Извор: Независне новине