"БУДУЋНОСТ" СТАРТОВАЛА ПОБЈЕДОМ! :: Semberija INFO ::

 

"БУДУЋНОСТ" СТАРТОВАЛА ПОБЈЕДОМ!


Јуче је почела нова сезона у Првој кошаркашкој лиги Републике Српске.

Кошаркашки клуб "Будућност" је у првом колу снаге одмјерио са екипом КК "Академија БМП" из Бања Луке. Након веома динамичне утакмице, обиљежене мноштвом начињених грешака на обје стране, домаћа екипа је славила резултатом 82:77 (по четвртинама 24:19, 17:13, 21:22, 20:23).

-Наши момци су побједили младу екипу из Бања Луке. Већину времена били смо у вођству, али противник се није предавао до краја. На крају утакмице Рајко Гутаљ са двије тројке је преломио утакмицу. Честитке Академији Борац на одличној утакмици, а нашим момцима на побједи. Предстоји нам рад на уигравању и исправљању грешака", кратко су се огласили из КК "Будућност" Бијељина.

За КК "Будућност" као стартери су наступили: Дејан Јефтић (18 поена и 6 скокова), Елмир Џафић (17 поена и 9 скокова), Небојша Еркић (10 поена), Динко Пељто (8 поена, 6 скокова и 5 асистенција) и Виктор Благовчанин (2 поена) док су са клупе свој допринос дали Лука Јовановић (11 поена, 5 скокова и 3 асистенције), Рајко Гутаљ (7 поена), Александар Пиргић (5 поена), Раде Зечевић (2 поена) и Милан Кајмаковић (2 поена и 4 скока).

У редовима КК "Академија БМП" расположени зс игру су били Стефан Божичковић (23 поена и 11 скокова), Борис Драгојевић (16 поена) и Синиша Сорак (15 поена и 8 скокова).

КК "Академија БМП" је филијала бањалучког великана, КК "Борац" и као таква служи за развој и даље профилисање младих кошаркаша који су пројектовани за наступ на вишем нивоу.


Семберија инфо