Бего из Јање у Стразбуру кошаркашице БиХ частио бурецима и јањетином, а Змајице га поклоном обориле с ногу :: Semberija INFO ::

 

Бего из Јање у Стразбуру кошаркашице БиХ частио бурецима и јањетином, а Змајице га поклоном обориле с ногу


“Немате појма шта нама, који живимо овдје, опћенито Босанцима у свијету, колико значи успјех државних репрезентација. Ми живимо за овакве тренутке. Ја сам најсретнији човјек на свијету- прича нам Бего Алихоџић.

Из Јање је, у коју долази сваког љета, у Француску стигао 2005.године. Бх. кошаркашице, наше херојине, змајице, лавице или лафице, “пореметиле” су му овај одмор. Бриљирају на ЕП у Француској.

– Ја сам професионални возач петнаест година. Имам четворо дјеце. Емину (20), Амру (16), Алију (14) и Сенада (????. Емина студира медицину, Амра је друга година гимназије- поносно говори сретни отац.

Супер талентирани Алија (14) похађа осми разред и један је од највећих ногометних потенцијала у Француској. Већ је позван у камп који организира фудбалска федерација Француске.

Најмлађи син Сенад сада показује пјевачке квалитете. И дар за фудбал.

– Гледам ове наше кошаркашице као своју породицу. Златна дјеца. А тек шефови, Горан Лојо, Армин Шечеровић, Амер Чолан. Не зна се да ли је Лојо бољи човјек или стручњак. За десет! И сви око њега у његовом тиму. О дјевојкама шта год да кажем мало је. Дјецо драга, омладино у БиХ и свијету, тражите спортске узоре у Лоји, Марици, Мерими и свима од прве до посљедње кошаркашице! Они су наши хероји, даме, звијезде, а тако једноставне особе- поручује Бего.

А, ко је Мерима?

– Ма, ја тако тепам Џонс. Ја је зовем Мерима. Тако ми драга, а каква је кошаркашица види цијели свијет. Марица Гајић је моја Бијељинка и заузима посебно мјесто код мене и породице. Дјеца је јако воле. Марица је врхунска жена, дама и кошаркашица. Да ме се погрешно не схвати, ја их једнако гледам све, јер су тако веселе, добре душе и даме. Прави амбасадори- поносно прича Алихоџић.

Једну, ипак издваја.

– Раза је посебна жена. Свјетско кошаркашко име. Сви је знају, поштују, желе да причају с њом. Раза је једноставна. Воли се зезати. Мене кад год види каже “Бего, прошла сам пола свијета, а зај…….г типа нисам срела. Увјек ме зеза, а мени се мерак с Разом испричати…

И Бего сваки дан, приликом сваке посјете хотелу, а редовнији је од неких упосленика, поентира код бх.кошаркашица. Заготивио он њих и сви из табора готиве Бегу. Возач, обични “шљакер”, а богат неограниченом количином љубави коју поклања свим бх.спортистима који играју и гостују у овом дијелу Француске. Не пита за вјеру и нацију. Гледа и вјерује у људе. Тако је на себи својствен начин желио узвратити пажњу коју ужива код Разе, Лоје, Марице, Џонс, Амера, Армина….

– Након побједе над Француском отишао сам код пријатеља, иначе мог Бијељинца и наручио да ми испече јагње. Договорио сам да буде спремно, а вјеровао сам у побједу, па кад дођу у хотел да их чека. Тако је и било. Мало су ови у хотелу “затезали”, али су попустили. И свјежа јањетина сервирана је за наше кошаркашице и цијели наш тим- открива Бего.

И није то једино изненађење. И он у кући има своју Разу,Марицу, Џонс… Зада је Бегина животна сапутница и најбољи пријатељ. Која држи сва четири ћошка куће. Зада припрема буреке, поховану пилетину, колаче и остале специјалитете које он доноси бх.кошаркашицама.

– Ми смо срећни и привилеговани да можемо бити уз кошаркашице. Ево, након утакмице и побједе над Хрватском, ја сам колачима, лубеницом почастио и хрватске даме. Такођер сјајне кошаркашице и особе. Они су мојој кћерки поклонили мајицу, а ја у шали кажем “таман, нека је Амра обуче када иде од Мостара према мору, а оне попадале од смијеха…

Један поклон уселит ћу у дом Алихоџића. За њега врједнији од Монализе, Леонарда да Винчија.

– Добит ћу дрес наше репрезентације с потписима свих играчица, тренера, водства… То нема цијену. Обориле су ме с ногу том гестом и поклоном. Бит ће то на вечери. Ви “доле”, можда мислите да немамо никакве шансе против Француске, али за мене су наше најбоље. Прваци свијета. Неће Французима бити лахко. Запамтит ће они добро имена наших и херојина- оптимистички зрачи Бего Алихоџић док чека локалну вожњу у Стразбуру. Бего је омиљен и међу својим муштеријама путницима које сваки дан вози на посао и натраг. Можете мислити како ће све то изгледати након утакмице с Француском. Породица Алихоџић, Зада, Емина, Амра, Алија, Сенад, Бего јунаци су с трибина. Као и сви бх.навијачи који бодре наше херојине из Француске.

Спортске