Даница Црногорчевић: Градишка и Српска ме инспиришу, ми смо исти народ :: Semberija INFO ::

 

Даница Црногорчевић: Градишка и Српска ме инспиришу, ми смо исти народ


Даница Црногорчевић, српска умјетница из Црне Горе, приликом недавног боравка у Градишци, изјавила је да ово мјесто доживљава веома емотивно.

Она је за телевизијску емисију "Тренд" РТВ Градишка казала да је у Лијевче пољу и Поткозарју снимљено неколико видео-спотова за њене популарне пјесме. У Градишци је премијерно приказан видео-спот "Рано моја".

"Радо долазим у Градишку, у овај крај, у Републику Српску, гдје осјећам посебну повезаност, јер смо изузетно сличног менталитета и то је оно што ме радује. Ми смо исти народ. Овдје у Градишци има много наших пријатеља са којима дуго и успјешно сарађујемо. То су млади, образовани умјетници Зоран Пилиповић, Бошко Крљаш и Горан Пузић. Са њима радимо веома озбиљне спотове и то је још једна спона са овим мјестом и са Републиком Српском", казала је Даница Црногорчевић новинарки Наташи Миљковић, уредници ТВ емисије "Тренд".

Даница Црногорчевић изнијела је доживљај Доње Градине, највеће гробнице српског народа у Другом свјетском рату.

"То је велико, свето мјесто и вољела бих да се наши људи заинтересују за историју овог подручја. Примијетила сам да мало њих и зна шта се заправо догодило овдје и каква све имамо спомен-мјеста. Ми смо то покушали да дочарамо кроз пјесму "Рано моја", која је посвећена 'Јасеновцу'. Пјесму је написао мој супруг Иван Црногорчевић, мелодију Александар Ђорђевић, а спот, као што сам рекла, малди умјетници са ових простора. Не бих вољела да се народ само интересује за пјесму, већ да дођу, да посјете ова света мјеста", каже Даница. Похвалила је и сарадњу са Градском управом у Градишци те поменула професорицу Радану Станишљевић, која јој је на близак, јединствен и разумљив начин помогла да схвати овдашњу историју и масовна страдања.

"За живот Српске" и "Пјесма Карађорђу"

Даница је почетком године објавила пјесму "За живот Српске".

"Драго ми је да је пјесма популарна, да су је већ сви научили, многи је пјевају на концертима, на академијама. Иста је екипа са ових простора радила и тај спот као и претходне. Пјесма коју сада осмишљавамо, посвећена је Карађорђу Петровићу. Наравно, још имамо много пјесама које желимо да објавимо, али полако, све у своје вријеме", нагласила је Даница Црногорчевић у Градишци.

(Независне)