ТРОДНЕВНА ЖАЛОСТ У ЦРНОЈ ГОРИ :: Semberija INFO ::

 

ТРОДНЕВНА ЖАЛОСТ У ЦРНОЈ ГОРИ


Foto: RTCG
34-годишњи Вук Бориловић са Цетиња убио је из ловачке пушке 11 људи, међу којима и двоје малољетне дјеце. Повријеђено је још шест људи, међу којима је и полицајац.
Нападача је након тога убио суграђанин.

Из полиције наводе да је најприје пуцао на породицу чији су чланови боравили у просторијама његове куће као подстанари.

Тада је убио осмогодишње и једанаестогодишње дијете и ранио њихову мајку која је у болници подлегла повредама. Потом је пуцао на становнике насеља и убио још осам особа, а ранио шест.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа народу Црне Горе.
- Дубоко сам потресена вијешћу о трагедији која се догодила на Цетињу, у којој су недужни грађани, међу којима и дјеца, трагично изгубили животе - наводи се у телеграму предсједнице Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу поводом трагедије на Цетињу.

Вишковић је нагласио да је "ова незапамћена трагедија дубоко потресла све нас у Републици Српској и, у овим тешким тренуцима, истински саосјећамо у болу са породицама страдалих".

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је саучешће породицама убијених у трагедији на Цетињу.
Вучић је изразе саучешћа упутио свим грађанима Црне Горе, премијеру Дритану Абазовићу и председнику Милу Ђукановићу.

- Цијела Србија је уз њих - поручио је Вучић.
Породицама настрадалих, премијеру и Влади Црне Горе, као и свим становницима Цетиња и грађанима Црне Горе, саучешће је изразио и патријарх српски Порфирије.

Црногорски премијер Дритан Абазовић написао је на свом телеграм каналу да је ово трагедија коју Црна Гора не памти.

- Позивам све грађане Црне Горе да мислима заједно будемо уз породице невино страдалих жртава, њихове рођаке, пријатеље и све грађане Престонице Цетиње - навео је Абазовић на Телеграму.

(РТРС)