Станић: Роба из донација продавана у слободној продаји :: Semberija INFO ::

 

Станић: Роба из донација продавана у слободној продаји


Имамо информације са аеродрома Маховљани да је роба из донација током ванредног стања парцијално истоварана пред медијима за потребе сликања и та роба би ишла болницама као донација док је други дио робе истоваран тек кад би новинари отишли и та опрема је ишла у слободну продају за разне апотеке и фирме – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
„На сутрашњем засједању Народне скупштине РС тражићемо да се испитају ове информације које смо добили и ако се покажу као тачне захтјевати моменталне оставке свих који су били укључени у ову превару“ – нагласио је Станић.
 
Шеф Клуба посланика СДС Миладин Станић каже да одбијање власти да посебна парламентарна комисија састављена од три посланика власти и два посланика опозиције испита све набавке током ванредног стања говори да имају итекако шта да крију.
 
„Уколико имамо податак да је у два мјесеца пандемије на јавне набавке потрошено 100 милиона КМ и ако уважимо набавне и куповне цијене робе које су се у афери „респиратори“ разликовале у дуплом износу, доћи ћемо да закључка да је власт у вријеме ванредног стања проневјерила до 50 милиона КМ. Због тога Народна скупштина треба да претресе све спорне набавке“ – поновио је Станић.
 
Станић је подсјетио и на аферу „простор за Фонд здравства у Требињу“ који ових дана добија своју финализацију.
 
„Имам податак да ће спорна имовина бити укњижена на првог власника који је и инвеститор и да ће Фонд здравственог осигурања изгубити 1,8 милиона КМ. МУП РС је утврдио да је један докуменат, кључан за поступак, кривотворен због чега ће Фонд здравственог осигурања изгубити значајна средства“ – казао је Станић.
 
Он каже да ће СДС инсистирати на одговорности и у овој афери.
 
„Опрема из донација у слободној продаји, превара са пословним простором у Требињу, најскупљи респиратори у Европи, шатор звани покретна болница који још стоји у Залужанима су афере које морају доживјети судски епилог. Расправа о овим темама у Народној скупштини је начин да се ствари покрену са мртве тачке и на томе ћемо инсистирати“ – закључио је Станић.
 
СДС - Сектор за политику и медије