ПОКЛОНИ ЗА МАЈКЕ И БЕБЕ У НЕДЈЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА :: Semberija INFO ::

 

ПОКЛОНИ ЗА МАЈКЕ И БЕБЕ У НЕДЈЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА


Поводом Свјетског дана Црвеног Крста и почетак обиљежавања „Недјеље Црвеног крста“ (од 8. до 15. маја) секретар ЦК Бијељина Александар Савић са волонтерима подијелио је данас поклон пакете мајкама које се тренутно налазе на Одјељењу за гинекологију и акушерство у ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“.


 
В.Д. директора бијељинске болнице прим. др Микајло Лазић, специјалиста дјечије хирургије и педијатрије, захвалио се члановима Црвеног крста на лијепом гесту и идеји да се почетак „Недјеље Црвеног крста“ обиљежи управо даривањем младих мајки и новорођенчади те да је основни циљ оваквих акција промовисање истинске вриједности које породица има и важност раста наталитета.
 
Традиционална акција ове године носи назив „Породица хуманости“ и само је једна у низу активности које проводе у оквиру ове седмице.


 
„Донација пакета представља знак пажње према бебама које су рођене у седмици Црвеног крста са надом да ће сутра бити хумани људи који ће допринијети нашој заједници као што ми покушавамо заједно са нашим волонтерима. У пакетима се налази опрема за бебе неопходна у првим данима по рођењу а поред тога ту је и чланска карта Црвеног крста. То су наши будући чланови и волонтери“, рекао је он и додао да је сарадња са бијељинском болницом годинама на високом нивоу и већ у наредном периоду планирамо нову активност.
 
Помоћник директора, прим. др Нела Митровић, специјалиста педијатрије, изразила је захвалност у име свих запослених а прије свих, породиља, које су данас добиле поклон пакете.
 
„Ова акција траје пуних двадесет година. Надамо се да ће бебе рођене у овој седмици бити хумане, добронамјерне и са жељом да свима помогну, што и јесте сврха нашег живљења. Иначе, од Нове године у бијељинској болници рођено је 300 беба, јуче још четири а на годишњем нивоу на у нашој здравственој установи свијет дође око 1.000 новорођенчади. Тренутно на породиљском Одјељењу је 11 мајки са новорођенчадима“, изјавила је др Митровић.
 
Подсјећамо, бијељинска Болница организовала је 30. априла манифестацију „Дан отворених врата“ за све заинтересоване труднице. Током посјете десетак трудница имало је прилику да разгледају наше порођајне сале и сазнају све што их занима о чину рађања. Наш стручни тим био им је на располагању да одговори на сва питања и пружи подршку која им је потребна како би се осјећале сигурно и угодно током порођаја. Ова активност уврштена је у календар редовних активности.