СДА: Обезбиједити засједање парламента и усвајање буџета :: Semberija INFO ::

 

СДА: Обезбиједити засједање парламента и усвајање буџета


САРАЈЕВО - СДА је након данашње сједнице Колегијума усвојила три закључка у којима се, између осталог, захтијева од предсједавајућих оба дома парламента БиХ да обезбиједе редовно засједање, а од Савјета министара да убрза израду приједлога и усвајање буџета БиХ.

Колегијум СДА на данашњој сједници је поздравио “охрабрујуће резултате у спречавању ширења вируса корона захваљујући правовременим и систематичним здравствено-безбједносним мјерама које су предузеле надлежне институције у БиХ”.


У саопштењу након сједнице Колегијума, СДА је захвалила грађанима на поштовању прописаних мјера и подржала најаву Кризног штаба Федерације БиХ /ФБиХ/ да се размотри постепено и оправдано ублажавање прописаних мјера.

“Захтијевамо да предсједавајући оба дома Парламентарне скупштине БиХ обезбиједе редовно засједање и рад како би се рјешавала нагомилана питања из надлежности парламентарне скупштине”, саопштено је из СДА.

Из СДА су навели да Парламентарна скупштина БиХ има просторне и све друге услове за одржавање сједница уз поштовање свих прописаних мјера.

“Позивамо Савјет министара да се убрза израда приједлога и усвајање буџета БиХ, што је један од кључних предуслова за расписивање и провођење овогодишњих општинских избора”, додаје се у саопштењу.

Срна / Глас Српске